Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen tangerte Dæhlie

Med sin 46. seier i verdenscupen.

LIKE MANGE SOM DÆHLIE: Marit Bjørgen sikret seg sin 46. verdenscupseier i Falun i dag. Bare Bjørn Dæhlie har like mange seire - ingen har flere. I bakgrunnen verdenscupvinneren sammenlagt, polske Justyna Kowalczy. Bildet er fra gårsdagens 2 x 5 km med skibytte. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
LIKE MANGE SOM DÆHLIE: Marit Bjørgen sikret seg sin 46. verdenscupseier i Falun i dag. Bare Bjørn Dæhlie har like mange seire - ingen har flere. I bakgrunnen verdenscupvinneren sammenlagt, polske Justyna Kowalczy. Bildet er fra gårsdagens 2 x 5 km med skibytte. Foto: Anders Wiklund/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Marit Bjørgen avsluttet verdenscupsesongen i velkjent suveren stil, og gikk i ensom majestet inn til nok en seier i Falun.

Det var hennes niende for sesongen og den 46. totalt i karrieren. Dermed er Bjørgen ved siden av Bjørn Dæhlie på toppen av lista over verdenscupseire.

Og Bjørgen har slett ikke tenkt å gi seg. Hun fyller 31 år i morgen, og kan ha flere gode sesonger foran seg til å smadre rekorden til Dæhlie.

I dag gikk hun ut over ett minutt foran Justyna Kowalczyk, og økte forspranget og lekte seg inn til sammenlagtseier i verdenscupfinalen i Falun.

Til tross for Bjørgens dominans i rennene hun har gått, vinner Kowalczyk verdenscupen denne sesongen. Bjørgen tapte for mange poeng da hun sto over Tour de Ski.

Kowalczyk gikk i mål 1.58 bak Bjørgen.

Therese Johaug gikk i mål på tredjeplass 32 sekunder bak Kowalczyk, mens italienske Arianna Follis slo Astrid Uhrenholdt Jacobsen i en spurtduell om fjerdeplassen rett bak Johaug.

Charlotte Kalla tok sjetteplassen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling