Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen nummer to i Falun

Bjørgen tapte spurtduell mot Pärmäkoski

Marit Bjørgen ble nummer to på kvinnenes 10 kilometer fellesstart i Falun etter en spurtduell mot Krista Pärmakoski. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre, og skapte spenning i verdenscupen.

ANDREPLASS: Marit Bjørgen ble nummer to i dagens renn i minitouren i Falun. Her fra Holmenkollen forrige helg. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
ANDREPLASS: Marit Bjørgen ble nummer to i dagens renn i minitouren i Falun. Her fra Holmenkollen forrige helg. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen var i føringen i store deler av det andre rennet i minitouren i Falun, men måtte til slutt se seg slått i spurten. Bjørgen har likevel et godt grep om seieren i minitouren.

- Jeg er veldig fornøyd med løpet, jeg var sterk i motbakken og ikk i front i seks og en halv kilometer, men det holdt ikke de siste ti meteren. Den duellen mot Pärmakoski på slutten der gjør at det bare blir større luke bakover, sier Bjørgen til pressen etter løpet.

Dermed leder Bjørgen med 36 sekunder på Ingvild Flugstad Østberg og er klar favoritt til å vinne minitouren sammenlagt.

Pärmäkoski sier at det var en utrolig følelse å slå Bjørgen i spurten.

- På oppløpet så jeg at jeg var raskere enn Marit. Det var en god følelse. Da jeg passerte mål var det en helt utrolig følelse, sier hun til NRK.

Spenning i verdenscupen

Ingvild Flugstad Østbergs tredjeplass øker spenningen i verdenscupsammendraget. Østberg ligger som nummer to bak Heidi Weng, som fikk nok en tung dag i sporet. Weng ble til slutt nummer 22, og tapte viktige poeng til Østberg.

- Det kan bli tøft, men det blir som det blir, sier Weng til pressen etter løpet om sjansene sine i verdenscupen.

Om dagens renn sier Weng at hun ikke klarte å henge godt nok med i feltet.

- Jeg klarte ikke å roe meg ned i feltet, og synes det var vanskelig å stå bakerst. Jeg trengte å være litt bedre i feltet enn det jeg dreiv med, så da ble det som det ble.

- Jeg tror ikke det går, altså

Østberg er på sin side godt fornøyd med dagens løp, selv om kampen mot Bjørgen ble tøff

- Jeg er veldig godt fornøyd. Marit holdt på å sprenge meg i fillebiter, men jeg fightet godt, sier hun til NRK.

På morgendagens jaktstart skal Østberg gå ut som nummer to bak Bjørgen. Til NRK sier hun at hun ser fram til å ta ut de siste kreftene.

- Jeg må bare være offensiv. Nå er det siste løp av sesongen og de siste kreftene skal ut. Jeg gleder meg.

Om verdenscupsammendraget sier Østberg at hun først og fremst har fokus på å sikre andreplassen foran Jessica Diggins. Avstanden opp til Weng tror hun er for stor.

- Jeg tror ikke det går, altså, sier hun til NRK.

Bjørgen med fra start

Jessica Diggins, som ligger som nummer tre i verdenscupen bak Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg tok føringen ut fra start, tett fulgt av blant andre Marit Bjørgen.

Til første passering var Astrid Uhrenholdt Jacobsen i teten, men det var svært jevnt mellom de første løperne.

Jevnt var det også etter 3,75 kilometer, der Bjørgen ledet foran Østberg og Diggins. Bjørgen holdt også ledelsen ved det innlagte spurtpunktet, og sikret seg med det bonussekunder i minitouren.

Prøvde å rykke i «Mördarbacken»

Halvveis i løpet satte Bjørgen opp farten i «Mördarbacken», og fikk en liten luke til resten av feltet sammen med Tiril Udnes Weng. Inne på stadion for nest siste gang hadde Udnes Weng falt litt tilbake, og det var Ingvild Flugstad Østberg som var nærmest Bjørgen.

Finske Krista Pärmäkoski fulgte bak Østberg, og denne trioen fikk etter hvert en luke til resten av feltet. Bjørgen tok føringen inn i den siste motbakken, men Pärmäkoski fulgte greit med. Østberg falt noe lenger bak.

På oppløpet så det lenge bra ut for Bjørgen, men Pärmakoski ble til slutt for sterk.

Saken oppdateres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!