Bjørgen tar Johaug i forsvar etter bråket

Til Dagbladet sier Marit Bjørgen at hun ikke er i tvil om at Therese Johaug fortjener Egebergs ærespris.

FORSVARER JOHAUG: Marit Bjørgen mener Therese Johaug fortjener å få Egebergs Ærespris. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FORSVARER JOHAUG: Marit Bjørgen mener Therese Johaug fortjener å få Egebergs Ærespris. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av kalenderåret 2019 har Therese Johaug vunnet tre individuelle VM-gull i langrenn, samt NM-gull på friidrettsarenaen på 10 000 meter og NM-gull i terrengløp.

Sjelden har en kandidat vært mer sportslig kvalifisert til den prestisjefylte «Egebergs ærespris», som gis til utøvere som har markert seg i to eller flere forskjellige idretter.

Det har samtidig reist en etisk debatt i kjølvannet av dopingdommen Johaug fikk for uaktsomhet da hun fikk i seg et forbudt stoff, som dømmende instans konkluderte med at hun ikke inntok med hensikt.

- Kan en dopingdømt utøver motta den mest prestisjefylte æresprisen i norsk idrett? spurte VG-kommentator Leif Welhaven.

- Det burde være selvforklarende at det ikke er mulig å forene en dopingdom med en ærespris når det er mer enn sportslige kriterier som vektlegges, uttalte juristen Robin Mackenzie-Robinson, som er en av Norges fremste eksperter på idrettsjus til Aftenposten i august.

Bjørgens klare tale

Til Dagbladet sier Marit Bjørgen at hun er helt uenig i det.

Tidenes mestvinnende vinterolympier er ikke er i tvil om hva hun mener er det riktige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer