Bjørgen til OL i 2014?

Sikret distansecupen i Falun.

Marit Bjørgen (24) tok storeslem i Falun lørdag. Etterpå åpnet hun for at det kan bli langrenn i ni år til!

- Jeg har sagt at jeg fortsetter til OL i Vancouver i 2010, men jeg får se. Hvis motivasjonen er der hadde det vært moro med enda et OL, sa Bjørgen etter seieren i skiathlom-disiplinen i Falun lørdag.

Det var hennes 10. seier i verdenscupen denne sesongen, og den 20. hittil i karrieren.

Seieren til Bjørgen og 2. plassen til Neumannova betyr også at hun vant distansecupen i verdenscupen.

Sammenlagtcupen og sprintcupen hadde hun avgjort for lengst.

Verdig

- Nå er jeg en verdig vinner av verdenscupen. Jeg er veldig fornøyd med at jeg vant distansecupen også. Målet mitt denne sesongen var å vinne et renn i distansecupen, og så skjedde det mye, mye mer. Det har vært en helt utrolig sesong. Jeg hadde aldri i verden trodd at det skulle bli så bra.

I fjor ble Bjørgen slått på målstreken av Gabriella Paruzzi i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen. Det var bare bra ifølge Bjørgen selv.

SUVEREN: Marit Bjørgen vant damenes jaktstart 15 km. Her flankert av nr 2 Katerina Neumannova, (tv), Tsjekkia, og til høyre nr 3, Julija Tchepalova. FOTO: SCANPIX
SUVEREN: Marit Bjørgen vant damenes jaktstart 15 km. Her flankert av nr 2 Katerina Neumannova, (tv), Tsjekkia, og til høyre nr 3, Julija Tchepalova. FOTO: SCANPIX Vis mer

- I fjor følte jeg ikke at jeg fortjente å vinne verdenscupen sammenlagt, til det vant jeg for mange sprintrenn. Jeg følte det selv, og jeg fikk en følelse av at mange andre mente det samme. Det gjorde meg forbannet, og jeg ville vise dem i år. Men at det skulle gå så bra som dette var likevel i overkant, sa den suverene vinneren i Falun.

- Hva er høydepunktet?

- Tremila i VM er det største. Da ble jeg fantastisk glad.

Bra med sykdom

Bjørgen ble syk i etterkant av VM. Det gjorde at hun ikke fikk trent i tre dager.

- Jeg tror det var lurt at jeg ble syk. Jeg har i hvert fall vært i knallform etter VM. I dag kunne jeg bare pøse på med krefter.

Bjørgen gikk et strålende renn på Lugnet skistadion. Virpi Kuitunen dro i klassisk, men da det ble byttet til skøyting var det ingen tvil.

- Jeg dro ifra nesten med en gang. Jeg skjønte ganske tidlig at jeg kunne vinne. Dette var skikkelig moro.

Det syntes publikum også. De heiet på Bjørgen som det skulle være deres egen.

Bedre

Neste år vil Bjørgen bli enda bedre.

- Jeg kan bli bedre i alt. I dag så dere at Kuitunen gikk bedre enn meg i diagonalt på lette partier i klassisk. Der kan jeg bli bedre også. Og i skøyting kan jeg bli mye bedre. Jeg gleder meg til å starte neste sesong allerede, sa verdenscupvinneren som fyller 25 år mandag.

- Men jeg rakk å vinne verdenscupen mens jeg er 24! Det er det ingen tvil om.

Nei, akkurat det er det ingen tvil om. Den skal gå fort som skal slå henne neste sesong også.

(®NTB)

MYE MORO: Marit Bjørgen har hatt en fantastisk sesong. Nå åpner hun for mer moro i mange år framover.