Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen til topps - Hilde GP sikret dobbeltseier

Marit Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen knuste konkurrentene og sikret norsk dobbeltseier på 10 km i klassisk stil i Otepää lørdag.

Bjørgen vant sin sjette seier av ni mulige denne sesongen. Hun var cirka ti sekunder foran veteranen Hilde GP i mål. Tredjeplassen gikk til Katerina Neumannova fra Tsjekkia, som var 29 sekunder bak Marit Bjørgen i mål.

Det var typisk klisterføre og svært vanskelige forhold i Otepää med regn i lufta. Men de norske løperne hadde veldig gode ski og profitterte voldsomt på det.

- Jeg hadde veldig gode ski, men jeg ble også båret rundt av publikum her, for jeg gikk så tett på Kristina Smigun hele tiden, sa Marit Bjørgen etter innkomst.

- Dette viser at jeg er i kjempegod form, og det er helt klart at det er godt for selvtilliten min å slå Smigun så klart på en klassisk distanse, men det skal legges til at Smigun ikke hadde så gode ski som meg, sa Bjørgen.

Hun seiler opp til å bli favoritt på inntil fire distanser i VM i Oberstdorf senere i vinter.

Hilde Gjermundshaug Pedersen avsluttet kjempesterkt og lenge håpet hun å vinne sin aller første verdenscupseier, men Marit Bjørgen var litt for sterk. Det er likevel ikke tvil om at også Hilde GP er i ferd med å finne VM-formen.

Den store hjemmefavoritten Kristina Smigun endte på sjetteplass. Hun ble slått av Marit Bjørgen med 55 sekunder, og det er andre gangen i år at Bjørgen slår Smigun på en lengre klassisk distanse.

NTB

<B>VINNEREN:</B> Marit Bjørgen.
<B>ANDREPLASS:</B> Hilde Gjermundshaug Pedersen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media