Bjørgen tilbake på gammelt nivå

Samarbeidet med Samdal gir resultater.

Marit Bjørgen holder resultatene for seg selv, men ferske tester gjør langrennsesset trygg på at omleggingen av treningen gir positive effekter.

Sist uke gjennomførte Bjørgen tester under oppsyn av professor Jan Helgerud ved NTNU i Trondheim, skriver Adresseavisen. Det som et ledd i at hun har gjenopptatt samarbeidet med trener Svein Tore Samdal.

Testprogrammet følger i stor grad samme modell som ble gjennomført fram til 2005/6-sesongen.

– Hva forteller testresultatene deg om hvor du står akkurat nå?

– Jeg ønsker ikke å si noe konkret om tallene i O2-opptak og så videre. Det blir det bare lett spekulasjoner ut av. Men det jeg kan si generelt etter at vi nå har gjennomført to tester – i mai og nå de siste dagene – er at målingene viser at jeg er der jeg føler jeg må være sammenlignet med tidligere år. Neste test skal gjennomføres i august, sier Marit Bjørgen til Adresseavisen.

(NTB)

PÅ VEI TILBAKE: Marit Bjørgen hadde en vanskelig sesong i fjor. Nå tyder foreløpige tester på at formen er på vei. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
PÅ VEI TILBAKE: Marit Bjørgen hadde en vanskelig sesong i fjor. Nå tyder foreløpige tester på at formen er på vei. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer