Bjørgen tilbake på vinnersporet

Gikk Norge til seier på sprintstafetten med Maiken Caspersen Falla.

KORTVARIG NEDTUR: Marit Bjørgen røk ut i semifinalen i gårsdagens sprint, men var tilbake på vinnersporet da hun sammen med Maiken Caspersen Falla inn til suveren seier på sprintstafetten. Foto: Aleksandar Djorovic / Scanpix
Foto: Aleksandar Djorovic / Scanpix
KORTVARIG NEDTUR: Marit Bjørgen røk ut i semifinalen i gårsdagens sprint, men var tilbake på vinnersporet da hun sammen med Maiken Caspersen Falla inn til suveren seier på sprintstafetten. Foto: Aleksandar Djorovic / Scanpix Foto: Aleksandar Djorovic / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Marit Bjørgen gikk på sesongens første nederlag da hun måtte se seg slått allerede i semifinalen på gårsdagens sprint.

Nedturen ble imidlertid av den kortvarige sorten for langrennsdronningen fra Rognes. For på sprintstafetten i Liberec var hun tilbake i det utilnærmelige slaget i par med Maiken Caspersen Falla.

Falla gjorde en god jobb på den første etappen og vekslet med Bjørgen på førsteplass, som allerede på annen etappe la grunnlaget for norsk utklassingsseier.

I løpet av de neste 1,3 kilometerene var avstanden ned til toer Italia vokst til 10 sekunder, og etter seks etapper ble seiersmarginen på formidable 30,5 sekunder, som ville vært et hav av tid selv på ordinære stafetter over fire ganger fem kilometer.

Ned til Norges annetlag med Kari Vikhagen Gjeitnes og Celine Brun-Lie på tredjeplass var det 43,6 sekunder.

Herrene kunne ikke være noe dårligere, og det ble en ønskereprise for duoen Johan Kjølstad og Ola Vigen Hattestad på skistadion der de tok VM-gull sammen i 2009. 

Gårsdagens vinner hadde små problemer med å smadre en stiv Mats Larsson i staking på oppløpet, og tok sin andre seier på like mange dager, noe som lover meget godt foran VM på hjemmebane der han er tittelforsvarer både individuelt og i stafett.

Svenskene måtte nøye seg med annenplass, men Norges annetlag med John Kristian Dahl og Eirik Brandsdal ble nummer tre noen sekunder bak seierskampen.

ØNSKEREPRISE: Ankermann Ola Vigen Hattestad rundet av en perfekt sprinthelg i Liberec ved å gå Norge inn til seier på sprintstafetten i tospann med Johan Kjølstad - akkurat som under VM i 2009.Foto: Aleksandar Djorovic / Scanpix
ØNSKEREPRISE: Ankermann Ola Vigen Hattestad rundet av en perfekt sprinthelg i Liberec ved å gå Norge inn til seier på sprintstafetten i tospann med Johan Kjølstad - akkurat som under VM i 2009.Foto: Aleksandar Djorovic / Scanpix Vis mer