Bjørgen tilbake på vinnersporet

Suveren på Nya Ullevi.

Marit Bjørgen er tilbake på vinnersporet i sprintlangrenn. I onsdagens verdenscupsprint på Nya Ullevi var hun suveren.

- Det var på tide med en sprintseier. I det siste er det blitt mye stang ut, sa Bjørgen til NTB etter seieren i Sverige onsdag kveld.

- I hele konkurransen var jeg på hugget, og alt fungerte prikkfritt i regnværet, fortsatte Bjørgen, som for lengst har vunnet sprintcupen.

Til helgen skal hun jakte cupseieren på de lengste distansene i Svenska Skidspelen i Falun. Der står skiathlon på programmet. Foran det siste rennet leder tsjekkiske Katerina Neumannova distansecupen med sju poeng på trønderjenta.

Fin bekreftelse

- Sjansen er til stede. Kveldens renn var en fin bekreftelse på at formen fortsatt er inne. Neumannova skal iallfall kjempe hardt for å trygge seieren, sa Bjørgen.

Hun likte seg på Nya Ullevi, som for første gang huset verdens beste langrennsløpere. Selv om regnet fosset ned under rennet, var det bra forhold. Arrangøren hadde saltet bra.

- To fine bakker passet meg også fint, sa Bjørgen, som ønsker at Det internasjonale skforbundet (FIS) fortsatt skal legge renn til store stadion.

Nærmere 10.000 tilskuere var møtt opp for blant annet å heie fram svenskenes verdensmester Emelie Öhrstig. Men den svenske verdensmesteren nådde aldri noen A-finale. Det er i klassisk stil hun har sin styrke.

Tærer på kreftene

For Bjørgen begynner det å tære på kreftene etter en lang sesong.

- Jeg merker det og ser fram til en rolig april, sa hun. Men etter påske er det først NM i Lillehammer og GP-sprinten i Brumunddal noen dager før. Hilde Gjermundshaug Pedersen kom for øvrig ikke videre fra prologen. Hun var 32 hundredeler fra 16. plassen.

Bjørgen var raskest i prologen, hvor Guro Strøm Solli var eneste av de øvrige norske som gikk videre til kvartfinalen.

Før rennet på Nya Ullevi hadde Bjørgen tre strake nederlag i sprint. Det var i Reit im Winkl (slått av Virpi Kuitunen), VM (slått ut i prologen) og verdenscup i Drammen (mistet den ene skia). Videre deltok hun ikke i Lahtis. Dessuten ble hun slått i et showrenn i Fredrikstad tirsdag.

Men onsdag kveld var VM-dronningen igjen på vinnersporet.

(©NTB)

TILBAKE PÅ PALLEN: Marit Bjørgen hadde tre strake sprintnederlag bak seg, men slo sterkt tilbake i Sverige i kveld.