UTILNÆRMELIG: Marit Bjørgen viste nok en gang hvor vanskelig det blir å vippe henne av langrennstronen. Foto:  Rasmus Skaug / Dagbladet
UTILNÆRMELIG: Marit Bjørgen viste nok en gang hvor vanskelig det blir å vippe henne av langrennstronen. Foto: Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Bjørgen tok sin tredje strake seier i verdenscupen

Skofterud nok en gang på pallen.

KUUSAMO (Dagbladet): Marit Bjørgen jaktet sin tredje strake verdenscupseier for sesongen etter at hun vant sesongåpningen på Sjusjøen sist helg og sprinten i Kuusamo i går. Og «jernkvinnen» sviktet ikke.

I mål var hun like overlegen som hun har vært i det siste, og knuste nok en gang konkurrentene med hele 11,6 sekunder. Kalla ble nummer to, mens Vibeke Skofterud viste at formen fortsatt sitter etter pallpalssen fredag.

- Vi er et godt norsk lag, men jeg tror de andre vil komme sterkere og sterkere. Men vi tre er i god form, sa Bjørgen på pressekonferansen etter løpet.

Skofterud lå lenge et stykke bak tidsmessig, men klarte nok en gang å komme på pallen. Hun var i mål 1,3 sekunder bak Kalla og et lite sekund foran Johaug som ble nummer fire.

På forhånd hadde Bjørgen pekt ut både Kalla og Skofterud som de største konkurrentene.

- Det blir et rotterace. Det er en tøff løype med mye bakker, men jeg vet jeg er i god form, sa Bjørgen før løpet.

Trodde hun var foran Bjørgen startet forrykende ut fra startblokka, men det var en svenske som ledet etter første mellompassering. Charlotte Kalla var 0,7 sekund foran Therese Johaug, med Marit Bjørgen jagende 2,3 sekunder bak.

- Jeg trodde jeg var foran, fordi jeg fikk høre at jeg var foran, sier en lattermildt Bjørgen.

Ved neste passering etter 3,1 kilometer viste Kalla at hun var sprek for dagen. Hun passerte punktet 4 sekunder foran Johaug, men nå hadde Bjørgen virkelig fått opp dampen og tok ledelsen med 3,4 sekunder foran Kalla.

Derfra og inn forsvant spenneingen da Bjørgen bare økte forspranget for hvert skitak hun tok.

Bjørgens tøffeste konkurrent i verdenscupen denne sesongen, polske Kowalczyk, gikk ikke videre fra kvartfinalen under sprinten og er nok sjanseløs på sammenlagtseieren i minitouren. Men Bjørgen tror det blir en tøff jaktstart.

- Jeg vil gå i front, og de vil angripe. De vil nok gå sammen, så det blir tøft, sier Bjørgen.

God norsk innsats Norge hadde hele seks norske jenter blant de ti beste i dag, Jacobsen(6), Kristoffersen(8) og Steira(9).

Den finske minitouren avsluttes med 10 kilometer klassisk jaktstart søndag. Sammenlagtvinneren får registrert en rennseier i verdenscupen.

Tour-konseptet gir løperne færre v-cup-poeng for hver løpsseier, men flere poeng for seier sammenlagt.


I FORM: Vibeke Skofterud (t.v) viste at hun har formen inne. Foto:  Rasmus Skaug / Dagbladet
I FORM: Vibeke Skofterud (t.v) viste at hun har formen inne. Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer