Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen tok til tårene i seiersintervjuet: - Det var en medalje for Therese

VM-gull nummer 15.

JUBEL: Marit Bjørgen ble for sterk for konkurrentene på 15 kilometer med skibytte. Etter målgang fortalte hun at dette var en medalje for Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JUBEL: Marit Bjørgen ble for sterk for konkurrentene på 15 kilometer med skibytte. Etter målgang fortalte hun at dette var en medalje for Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Med dagens seier er Marit Bjørgen tidenes VM-dronning med svimlende 15 gullmedaljer, men det ble mer dramatisk enn mange hadde sett for seg.

Finske Krista Parmakoski hang på helt til det gjenstod noen hundre meter, men i den siste bakken fikk Bjørgen de meterne hun trengte, og kunne gå i mål i ensom majestet. Som hun har gjort så mange ganger før.

Da hun snakket med NRK etter målgang, var det en tydelig beveget Bjørgen som snakket om lagvenninnen Therese Johaug som er utestengt.

- Man tenker ikke så mye over antall medaljer som aktiv, da gjelder det å legge ting bak seg og se framover, men jeg er glad og fornøyd over medaljen i dag. Det er en medalje jeg vil dele med Therese Johaug også, sier en gråtkvalt Bjørgen.

Hun sier videre at hun allerede før mesterskapet hadde fortalt Johaug at hun skulle gå for henne i dag.

- Før jeg reiste til VM sa jeg at jeg skulle gå for deg. Jeg savnet henne der ute i starten. Hun er en offensiv jente. Jeg hadde henne i bakhodet. Det var en medalje for Therese også, sier hun videre.

I målområdet etterpå traff hun samboer Fred Børre Lundberg (47) og sønnen Marius (1).

Da ble det både tårer og latter om hverandre. Bjørgen hadde allerede tatt til tårene i seiersintervjuet da lille Marius ble nevnt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media