Bjørgen treer etter sekundstrid

Dobbelt finsk på hjemmebane.

(Dagbladet.no): Marit Bjørgen så lenge ut til å kunne være med og kjempe om seieren på 10 kilometer klassisk i Kuusamo i dag, men endte til slutt 7,3 sekunder bak vinneren.

- Jeg er fornøyd med at jeg er på pallen i alle distanserenn. Det viser at jeg er solid og godt trent, sier Bjørgen til NTB.

Dagens store vinner er Aino-Kaisa Saarinen, som er 29 år, kommer fra Hollola og vil bli en svært hard konkurrent for de norske jentene denne sesongen.

- Jeg er i mitt livs form, og jeg tror det vil komme flere gode resultater for meg. Jeg vil ha mer, forsikrer den finske jenta, som altså vant på hjemmebane i dag.

De blåhvite blant publikum langs løypene hadde ekstra god grunn til å juble fordi Virpi Kuitunen gikk inn til andreplass, 3,8 sekunder bak landskvinnen Saarinen.

Vibeke Skofterud gikk inn til sjuendeplass, Therese Johaug ble nummer 13 og Kristin Størmer Steira endte som nummer 16.

18 år gamle Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 30 og tok sitt første verdenscuppoeng.

PÅ PALLEN IGJEN: Marit Bjørgen har gjort det til en god vane å ende på pallen i Kuusamo. I dag gjorde hun det igjen. Men hun måtte se seg slått av Aino Kaisa Saarinen (i midten) og Virpi Kuitunen (t.v.). Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
PÅ PALLEN IGJEN: Marit Bjørgen har gjort det til en god vane å ende på pallen i Kuusamo. I dag gjorde hun det igjen. Men hun måtte se seg slått av Aino Kaisa Saarinen (i midten) og Virpi Kuitunen (t.v.). Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer
Bjørgen treer etter sekundstrid