Bjørgen trekker seg fra Oslo Skishow etter ny skade : - Må forholde meg til realitetene

Hofta skaper problemer igjen.

MÅ TA DET ROLIG: Marit Bjørgen sliter med hofta.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MÅ TA DET ROLIG: Marit Bjørgen sliter med hofta. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Marit Bjørgen er skadet. Derfor vil 36-åringen ikke delta på Oslo Skishow i dag, hvor hun skulle vært et av trekkplasterne. Norges Skiforbund opplyser at langrennsdronninga har pådratt seg et belastningsrelatert hofteproblem etter løping på Sognefjell denne uka.

Bjørgen er lei seg for at hun ikke får deltatt i Holmenkollen, men innser at det er lite hun kan gjøre med det.

- Jeg hadde gledet meg til å konkurrere med jentene igjen. Det er jo litt kjedelig når jeg ikke får gjort det jeg skal, men jeg må forholde meg til realitetene, sier Bjørgen i en pressemelding.

Skadet for andre gang Bjørgen ble mamma for første gang i desember. I etterkant har hun opplevd at livet som toppidrettsutøver kan være utfordrende å kombinere med mammarollen med tanke på å få nok restitusjon mellom treningene.

Dette er også andre gang i løpet av få måneder at Bjørgen får problemer med en hofteskade. Det var også det som gjorde at hun måtte trekke seg NM del to i slutten av mars.

Ifølge landslagslege Torger Hansen mister Bjørgen nå noen uker med trening.

- Slik situasjonen er nå er ikke ambisjonen om å gå skirenn til vinteren i fare. Den overbelastningsrelaterte skaden får som konsekvens at hun må trene alternativt noen uker fremover og stå over rulleskirennet i helga, sier Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer