MÅ TA DET ROLIG: Marit Bjørgen sliter med hofta.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MÅ TA DET ROLIG: Marit Bjørgen sliter med hofta. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Bjørgen trekker seg fra Oslo Skishow etter ny skade : - Må forholde meg til realitetene

Hofta skaper problemer igjen.

(Dagbladet): Marit Bjørgen er skadet. Derfor vil 36-åringen ikke delta på Oslo Skishow i dag, hvor hun skulle vært et av trekkplasterne. Norges Skiforbund opplyser at langrennsdronninga har pådratt seg et belastningsrelatert hofteproblem etter løping på Sognefjell denne uka.

Bjørgen er lei seg for at hun ikke får deltatt i Holmenkollen, men innser at det er lite hun kan gjøre med det.

- Jeg hadde gledet meg til å konkurrere med jentene igjen. Det er jo litt kjedelig når jeg ikke får gjort det jeg skal, men jeg må forholde meg til realitetene, sier Bjørgen i en pressemelding.

Skadet for andre gang Bjørgen ble mamma for første gang i desember. I etterkant har hun opplevd at livet som toppidrettsutøver kan være utfordrende å kombinere med mammarollen med tanke på å få nok restitusjon mellom treningene.

Dette er også andre gang i løpet av få måneder at Bjørgen får problemer med en hofteskade. Det var også det som gjorde at hun måtte trekke seg NM del to i slutten av mars.

Ifølge landslagslege Torger Hansen mister Bjørgen nå noen uker med trening.

- Slik situasjonen er nå er ikke ambisjonen om å gå skirenn til vinteren i fare. Den overbelastningsrelaterte skaden får som konsekvens at hun må trene alternativt noen uker fremover og stå over rulleskirennet i helga, sier Hansen.

Sikter seg inn på sesongstart NRK-ekspert Torgeir Bjørn synes det er synd at Bjørgen ikke får konkurrert under Oslo Skishow for han hadde gledet seg til å se hvor sterk hun er sammenlignet med damer som Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg.

Bjørn tror imidlertid at noen uker med alternativ trening kan være bra for Bjørgen.

- Marit har et bunnsolid treningsgrunnlag gjennom mange år, så hun tåler flere avbrekk. Hun kan likevel prestere på topp i VM i Lathi i 2017. Det eneste man må være obs på er at hun fikk en belastningsskade i forkant av NM del to og at hun nå får hun en ny belastningsskade, så det kan være at hun må justere treningsopplegget litt. Kroppen tåler kanskje ikke det samme som hun har gjort de siste årene, sier Bjørn til Dagbladet og fortsetter:

- Først og fremst er nok dette en tålmodighetsprøve for Marit selv. Hun har stort sett vært forskånet for skader og sykdom i karrieren, i alle fall de seineste årene. Men alternativ trening kan være gunstig også. Therese Johaug hadde en del avbrudd grunnet brudd i hånda forrige sommer og hun gjorde jo en kjempesesong.

Samtidig stresser heller ikke nyansatt landslagstrener Roar Hjelmeset over Bjørgens problemer.

- Marit har fokus på sesongstart, og med alternativ trening går dette fortsatt etter planen, sier Hjelmeset.

Han er med på å skreddersy opplegget rundt Bjørgens comeback på landslaget. Det innebærer blant annet at hun får med seg mannen Fred Børre Lundberg og gutten Marius på alle samlingene.

HAR MED MANN OG BARN: Bjørgen har med familien på landslagssamlinger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR MED MANN OG BARN: Bjørgen har med familien på landslagssamlinger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.