Bjørgen trente seg i senk

Håper rolig trening skal gi OL-gull.

SLIPPER OPP: Marit Bjørgen tror de siste årene med skuffende resultater skyldes for hard trening. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
SLIPPER OPP: Marit Bjørgen tror de siste årene med skuffende resultater skyldes for hard trening. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

|||

Marit Bjørgen håper at rolig trening skal gi OL-gull i februar neste år. Nå er det slutt med å kjøre kroppen for hardt.

- Jeg skal bygge opp kroppen min med rolig trening, sier 29-åringen til VG.

- April var veldig rolig. Det gikk tre uker uten at jeg hadde på meg treningstøy. 1. mai begynte jeg med rolig trening, forteller hun.

I VM i Oberstdorf i 2005 vant hun tre gull i tillegg til at hun også sikret seg en sølv- og en bronsemedalje. Bortsett fra en sølv i Torino-OL har mesterskapene etter 2005 var en stor nedtur.

- Jeg har vært for tøff mot meg selv. Kroppen min var trent i senk, slår hun fast.

Hun innrømmer at hun trodde treet skulle vokse rett inn i himmelen med mange tøffe treningsperioder. Slik gikk det ikke, og det tar hun konsekvensen av.

- Jeg var veldig skuffet etter VM i år. Det var jo ikke det første mesterskapet hvor det ikke klaffet. Men det er dette jeg vil. Jeg mangler et OL-gull, og hvem vet - kanskje er neste år min siste OL-sjansen? Derfor satser jeg alt på OL nå. Jeg dropper Tour de Ski og to-tre verdenscuphelger, sier Bjørgen til VG.

(NTB)