Bjørgen trodde pulsklokka var ødelagt da hun så tallet

Derfor ringte hun legen. Møtte pressen i Trondheim i dag.

PÅ SKI SOM VANLIG: Marit Bjørgen møtte pressen etter ei treningsøkt i Trondheim andre juledag. Der fortalte hun om økta som utløste hjerteundersøkelsene. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
PÅ SKI SOM VANLIG: Marit Bjørgen møtte pressen etter ei treningsøkt i Trondheim andre juledag. Der fortalte hun om økta som utløste hjerteundersøkelsene. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har gått tre dager siden nyheten kom: Marit Bjørgen var innlagt på St. Olavs Hospital i Trondheim med hjerteforstyrrelser.

I dag møtte hun pressen for første gang etter sykdomsforfallet til Tour de Ski.

På Saupstad skistadion fortalte Bjørgen hvordan hun opplevde at noe var uvanlig under treningsøkta før jul.

- Jeg tenkte ikke så mye over det, egentlig, det var litt ubehagelig men ikke noe mer. Da jeg la meg om kvelden, så kjente jeg fortsatt litt pulsslagene. Da jeg våknet morgenen etter hadde jeg fortsatt den samme følelsen, sier Bjørgen om «lille» lillejulaften.

- Da syns jeg oppvarmingen gikk litt tungt, det første draget gikk litt tungt, og da jeg sjekket pulsen på klokka hadde jeg 164 før jeg startet. Jeg trodde klokka ikke fungerte, men etter hvert syntes jeg jeg fikk litt lite luft, og følte jeg kanskje burde stoppe. På klokka så jeg at jeg hadde nesten 180 i puls, noe som er veldig høyt for meg, jeg har en makspuls på 174, sier hun.

Lagt inn på sykehus Etter dette gikk intervalløkta ganske lett, og Bjørgen sier hun ikke har følt noe særlig ubehag senere. Resultatene på pulsklokka syntes hun likevel var såpass unormale at hun ringte landslagslege Hans Petter Stokke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer