Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen tror hun aldri har vært en bedre skiløper enn nå

Overrasker seg selv med prestasjonene.

HELT RÅTT: Marit Bjørgen har vunnet fem av fem etapper i Tour de Ski og har avgjort konkurransen for lengst. Det er hun imponert over selv også, selv om hun er den eneste som ikke går med på at hun har avgjort totalkonkurransen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HELT RÅTT: Marit Bjørgen har vunnet fem av fem etapper i Tour de Ski og har avgjort konkurransen for lengst. Det er hun imponert over selv også, selv om hun er den eneste som ikke går med på at hun har avgjort totalkonkurransen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): Det var ikke rare spenninga Marit Bjørgen skapte der hun i ensom majestet gikk rundt skogen i Toblach i ettermiddag. Det som var drøyt halvannet minutt ned til Heidi Weng, vokste til to i løpet av de femten kilomterne jaktstarten varte, og nå tror ekspertene at ikke en gang sykdom kan stoppe Bjørgen fra å ta sin første seier i Tour de Ski.

Spørsmålet er om hun kan gjøre seg selv fullstendig uslåelig med å vinne samtlige etapper i touren.

- Nei, det tror jeg ikke er mulig. Jeg har to fjellgeiter bak meg, så opp den siste bakken får jeg helt sikkert ikke bestetid, sier Bjørgen.

- Jo, det kan du vel klare, insisterer den ene av fjellgeitene, Heidi Weng.

- Men hadde du trodd at du kunne vinne de fem første etappene da?

- Nei, det hadde jeg ikke, og jeg er langt foran det jeg hadde tenkt selv også. Men jeg er i veldig bra form, og jeg syns nesten jeg har klart å løfte meg enda litt fra det, sier hun til Dagbladet.

Bjørgen forteller at hun i løpet av sommeren og høsten har følt at hun har tatt såkalte steg igjen, altså at hun er blitt en enda bedre langrennsløper i år enn det hun har vært tidligere.

Ikke verst attest til seg selv fra tidenes mestvinnende skiløper, og hun innrømmer at det hun driver med om dagen er helt rått.

- Ja, og jeg føler meg i veldig bra form også. Ting går veldig lett, og når ting føles så bra så får man jo en selvtillit som er med å løfte det lille ekstra også, sier hun til Dagbladet.

- Noen kunne kanskje si at prestasjonen din er så god at du hadde fortjent mer konkurranse?

- Det er jo hyggelig sagt, smiler Marit Bjørgen.

• I morgen er det hviledag i Tour de Ski, før de to avsluttende rennene går i Val di Fiemme lørdag og søndag.