Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen tror på et mirakel

Har ikke resignert for Virpi Kuitunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Finske Virpi Kuitunen slo knockout på konkurrentene på dagens 15-kilometer klassisk i Val di Fiemme.

Verdenscuplederen åpnet hardt og sprengte feltet på et tidlig tidspunkt. Derfra og inn så hun seg aldri tilbake. I mål var hun 37 sekunder foran sin landskvinne Aino-Kaisa Saarinen - og ett minutt og seks sekunder foran Marit Bjørgen, som tok 3.plassen.

Før den avsluttende distansen søndag - 10 kilometer fjelløp med jaktstart - leder den finske jenta med ett minutt og 39 sekunder på Saarinen, som igjen har 40 sekunders forsprang til Bjørgen.

Dermed skal det et mirakel til for at ikke Kuitunen skal bli tidenes første vinner av Tour de Ski.

Marit Bjørgen er av en annen oppfatning.

- Jeg tror det er mulig å ta igjen to minutter i bakken. Kanskje er Kuitunen sliten etter dagens løp også. Jeg tror mye kan skje og skal love dere at det blir spennende søndag, sier Bjørgen til NTB.

Finlands norske landslagssjef Magnar Dalen forsøker også etter beste evne å fjerne litt av presset på Kuitunen .

- Jeg tror ikke ikke Kuitunen vinner. Hun får store ryggproblemer når hun skøyter i bratte bakker, sier han.

BEST: Virpi Kuitunen sprengte feltet tidlig på dagens 15 kilometer klassisk, og så seg aldri tilbake. Dermed sikret hun seg høyst trolig sammenlagtseieren i Tour de Ski. Foto: AP
BEST: Virpi Kuitunen sprengte feltet tidlig på dagens 15 kilometer klassisk, og så seg aldri tilbake. Dermed sikret hun seg høyst trolig sammenlagtseieren i Tour de Ski. Foto: AP Vis mer

Vibeke Skofterud har all grunn til å være fornøyd med dagens innsats. Hun endte på 4. plass etter en godt gjennomført løp. Kine Beate Bjørnås ble nummer 15 og Kristin Størmer Steira nummer 20.

<B>3. PLASS</B>: Marit Bjørgen viste spor av framgang, og har los på 2. plassen sammenlagt før den avsluttende fjelletappen i morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!