KASTER SEG IKKE PÅ LANGLØPENE: Marit Bjørgen, her fra Tine-stafetten på Bislett i går, kommer ikke til å gå langløp neste sesong til tross for at det ikke er noen mesterskap å ta hensyn til.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KASTER SEG IKKE PÅ LANGLØPENE: Marit Bjørgen, her fra Tine-stafetten på Bislett i går, kommer ikke til å gå langløp neste sesong til tross for at det ikke er noen mesterskap å ta hensyn til. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Bjørgen utelukker langløp

Satser bare verdenscup.

(Dagbladet): Den kommende langrennssesongen er mesterskapsfri. Det har åpnet for at mange av de største verdenscupnavnene også lefler med tanken om å gå enkelte langløp i det konkurrerende Swix Ski Classics-sirkuset i stedet for å gå alt av langløp.

Senest mandag denne uka fortalte polske Justyna Kowalczyk at hun skulle gå enkelte langløp i regi av det norske privatlaget Team Santander, uten at det så langt er undertegnet en kontrakt mellom Kowalczyk og Aukland-brødrenes langløpssatsing.

Uansett er viljen tilstede hos Kowalczyk, og også Therese Johaug viste hva hun er god for da hun vant Birkebeinerrennet på ny rekord etter verdenscupavslutningen i Holmenkollen i fjor.

Bjørgen tenker kort
For Marit Bjørgen, derimot, blir ikke det aktuelt. Langrennsdronninga brukte god tid på å fortelle omverdenen at hun fortsatte skikarrieren i minst ett år til, men det er ikke for å prøve seg i langløp.

- Fokuset mitt er verdenscupen, og hovedmålet mitt er Tour de Ski. Gjør man det bra i Tour de Ski og Tour de Canada så er jo også verdenscupen sammenlagt innen rekkevidde. Det er jo mange verdenscupkonkurranser neste sesong, så for meg er det helt klart verdenscup-sirkuset som teller. Så får vi se, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Betyr det at du utelukker langløp fullstendig neste sesong?

- Jeg kommer til å prioritere verdenscupen uansett, så jeg vil jo si at jeg utelukker langløp sånn sett, sier hun.

Verdenscup mot langløp
For mange av løperne som konkurrerer i verdenscupen kan det ni mil lange og prestisjetunge Vasaloppet fra Sälen til Mora være fristende. Utfordringen for dem som ønsker seg en god verdenscupplassering sammenlagt blir at Vasaloppet kommer til å krasje med nyvinningen Tour of Canada.

Åtte etapper over tolv dager, fra øst til vest i Canada og med en million canadiske dollar i premiepotten er en sesongavslutning ingen med ambisjoner i verdenscupen har råd til å gå glipp av.

For heller ikke Johaug har ambisjoner om langløpssuksess så lenge hun satser på verdenscupen.

- Det ville vært veldig gøy å gå både Vasaloppet og Marcialonga, men nå konkurrerer jeg i verdenscupsirkuset. Når jeg er ferdig med det så kanskje jeg kommer til å gå flere langdistanseløp, sa Johaug på pressekonferansen før Birkebeinerrittet tidligere i år.