Bjørgen utelukker langløp

Satser bare verdenscup.

KASTER SEG IKKE PÅ LANGLØPENE: Marit Bjørgen, her fra Tine-stafetten på Bislett i går, kommer ikke til å gå langløp neste sesong til tross for at det ikke er noen mesterskap å ta hensyn til.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KASTER SEG IKKE PÅ LANGLØPENE: Marit Bjørgen, her fra Tine-stafetten på Bislett i går, kommer ikke til å gå langløp neste sesong til tross for at det ikke er noen mesterskap å ta hensyn til. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kommende langrennssesongen er mesterskapsfri. Det har åpnet for at mange av de største verdenscupnavnene også lefler med tanken om å gå enkelte langløp i det konkurrerende Swix Ski Classics-sirkuset i stedet for å gå alt av langløp.

Senest mandag denne uka fortalte polske Justyna Kowalczyk at hun skulle gå enkelte langløp i regi av det norske privatlaget Team Santander, uten at det så langt er undertegnet en kontrakt mellom Kowalczyk og Aukland-brødrenes langløpssatsing.

Uansett er viljen tilstede hos Kowalczyk, og også Therese Johaug viste hva hun er god for da hun vant Birkebeinerrennet på ny rekord etter verdenscupavslutningen i Holmenkollen i fjor.

Bjørgen tenker kort For Marit Bjørgen, derimot, blir ikke det aktuelt. Langrennsdronninga brukte god tid på å fortelle omverdenen at hun fortsatte skikarrieren i minst ett år til, men det er ikke for å prøve seg i langløp.

- Fokuset mitt er verdenscupen, og hovedmålet mitt er Tour de Ski. Gjør man det bra i Tour de Ski og Tour de Canada så er jo også verdenscupen sammenlagt innen rekkevidde. Det er jo mange verdenscupkonkurranser neste sesong, så for meg er det helt klart verdenscup-sirkuset som teller. Så får vi se, sier Bjørgen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer