OL-DRONNINGEN: Marit Bjørgen tok tre gul, len sølv i 30 km og en bronse på 10 km. Historien bak medaljene må vi vente litt lenger på. Foto: Heiko Junge / Scanpix
OL-DRONNINGEN: Marit Bjørgen tok tre gul, len sølv i 30 km og en bronse på 10 km. Historien bak medaljene må vi vente litt lenger på. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Bjørgen utsetter bok om seg selv

Vil ikke forstyrres foran VM.

|||

Flere forfattere ønsker å skrive bok om Marit Bjørgen. Men langrennsstjernen har bestemt seg for å utsette bokprosjektet til etter at skikarrieren er over.

Bjørgen er blitt kontaktet av flere forfattere i etterkant av OL, men Rognes-løperen sier nei til alle sammen, skriver Adresseavisen.

- Jeg venter med bok til jeg er ferdig med skikarrieren, sier Bjørgen til avisen.

- Når jeg først skal lage bok, så vil jeg lage en bra bok. Og da bør det komme fram historier som ikke er kjent fra før, forteller hun.

Etter flere tunge sesonger, var 30-åringen tilbake på topp i skisporet i vinter. Bjørgen gikk inn til tre gull, ett sølv og én bronse under Vancouver-OL. I verdenscupen endte hun på annenplass sammenlagt.

Hun vil ikke at et bokprosjekt skal forstyrre henne i oppkjøringen til VM i Holmenkollen neste år.

- Jeg vil gjøre det ordentlig når jeg først gjør det, og det vil være litt PR-jobb i forbindelse med en bokutgivelse. Kanskje mister man litt fokus. Jeg fikk spørsmål om et bokprosjekt etter OL, og det kom litt brått på, innrømmer Bjørgen.

(NTB)