Marit Bjørgen vant i comebacket

Bjørgen våknet, skiftet bleie og vant. Så tok hele stadion av:
- Skjønner ikke hvordan det er mulig

Alle skulle ha en bit av Marius (0) da Marit Bjørgen vant sitt første renn i comebacket. - Hvis det er en unge som skal til, må jeg tenke meg om, sier Marthe Kristoffersen.

BEST IGJEN: Marit Bjørgen vant sitt første renn i comebacket etter at hun ble mor til Marius. Etter målgangen var både mor og sønn svært populære.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEST IGJEN: Marit Bjørgen vant sitt første renn i comebacket etter at hun ble mor til Marius. Etter målgangen var både mor og sønn svært populære.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Først skulle Marit Bjørgen gjøre comeback i andre del av NM. Dernest ble planene utsatt til Skarverennet. Forfallet der gjorde at den nye comebackplanen ble lagt til Oslo Skishow, men Rognes-jenta kom aldri til startstrek.

Hun håpte å konkurrere under Toppidrettsveka i stedet, men heller ikke det gikk etter planen. I stedet ble comebackplanene utsatt helt til den nasjonale åpningen i går. Men en forkjølelse stoppet tidenes mestvinnende kvinnelige vinterolympier for femte gang.

Men i dag, 603 dager etter forrige konkurranse, gikk Bjørgen sitt første skirenn etter at hun fikk sønnen Marius sammen med Fred Børre Lundberg. 3. plassen på fem kilometer klassisk i Harstad 27. mars 2015 har stått som hennes siste resultat fram til dette øyeblikk.

I dag gjorde hun som Ingvild Flugstad Østberg trodde hun ville gjøre: Bjørgen gikk helt til topps på samme måte som hun har gjort så mange ganger før, mer enn noen andre kvinnelige langrennsløpere.

- Jeg var mye mer avslappet i dag. Det kribla selvfølgelig da jeg kom på stadion, men det blir litt annet fokus som mor. Jeg våkner opp, skifter bleie på Marius og går på ski. Det gjør meg mer avslappet, forteller Bjørgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer