Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen vant i comebacket

Bjørgen våknet, skiftet bleie og vant. Så tok hele stadion av:
- Skjønner ikke hvordan det er mulig

Alle skulle ha en bit av Marius (0) da Marit Bjørgen vant sitt første renn i comebacket. - Hvis det er en unge som skal til, må jeg tenke meg om, sier Marthe Kristoffersen.

BEST IGJEN: Marit Bjørgen vant sitt første renn i comebacket etter at hun ble mor til Marius. Etter målgangen var både mor og sønn svært populære.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEST IGJEN: Marit Bjørgen vant sitt første renn i comebacket etter at hun ble mor til Marius. Etter målgangen var både mor og sønn svært populære.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Først skulle Marit Bjørgen gjøre comeback i andre del av NM. Dernest ble planene utsatt til Skarverennet. Forfallet der gjorde at den nye comebackplanen ble lagt til Oslo Skishow, men Rognes-jenta kom aldri til startstrek.

Hun håpte å konkurrere under Toppidrettsveka i stedet, men heller ikke det gikk etter planen. I stedet ble comebackplanene utsatt helt til den nasjonale åpningen i går. Men en forkjølelse stoppet tidenes mestvinnende kvinnelige vinterolympier for femte gang.

Men i dag, 603 dager etter forrige konkurranse, gikk Bjørgen sitt første skirenn etter at hun fikk sønnen Marius sammen med Fred Børre Lundberg. 3. plassen på fem kilometer klassisk i Harstad 27. mars 2015 har stått som hennes siste resultat fram til dette øyeblikk.

I dag gjorde hun som Ingvild Flugstad Østberg trodde hun ville gjøre: Bjørgen gikk helt til topps på samme måte som hun har gjort så mange ganger før, mer enn noen andre kvinnelige langrennsløpere.

FORNØYD: Marit Bjørgens sønn Marius var godt fornøyd med mamma etter comebacket. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD: Marit Bjørgens sønn Marius var godt fornøyd med mamma etter comebacket. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg var mye mer avslappet i dag. Det kribla selvfølgelig da jeg kom på stadion, men det blir litt annet fokus som mor. Jeg våkner opp, skifter bleie på Marius og går på ski. Det gjør meg mer avslappet, forteller Bjørgen.

Kontrollert kaos

Etter seieren tok det helt av på Beitostølen Skiarena. Alle skulle ha en bit av Bjørgen og sønnen Marius, som fyller ett år 26. desember. Bjørgen og sønnen stilte opp for alle og ble med på utallige selfies med entusiastiske barn, selv om langrennsdronninga var frossen.

- Det er veldig hyggelig at folk setter pris på at jeg er tilbake. Det betyr mye for meg, sier skidronninga til Dagbladet.

Bjørgen ble hyllet av både publikum og konkurrentene for måten hun stilte opp for alle som spurte. Selv valgte hun å skryte av ektemannen.

- Fred Børre har vært enestående. Det har vært tøft i perioder, men han har motivert meg og tatt seg av Marius når jeg har trent. Uten ham hadde jeg ikke klart dette her. Tanken om at det å være toppidrettsutøver og mor samtidig er for mye, har slått meg. Jeg må innrømme det. Det har vært tøft i perioder, sier 36-åringen.

TANTEHJELP: Marit Bjørgens tante Sissel passer på Marius da skidronninga gjorde comeback. Etter rennet var gjensynet mellom mor og sønn gledelig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TANTEHJELP: Marit Bjørgens tante Sissel passer på Marius da skidronninga gjorde comeback. Etter rennet var gjensynet mellom mor og sønn gledelig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Ingen har trodd på meg

Men i dag var det bare glede å se. Ingvild Flugstad Østberg, som vant i går og ble nr. 3 i dag, var ikke overrasket over at Bjørgen slo til med seier på første forsøk.

- Jeg har sagt det hele tiden at Marit kom til å vinne i sitt første løp, men det er ingen som har trodd på meg. Jeg har sett i hele sommer og høst at Marit har tatt stadige steg. Hun kommer til å bli enda skumlere utover sesongen, sier Flugstad Østberg til Dagbladet.

- Marit er kapabel til å utklasse hele verden resten av sesongen. Jeg tror det. Jeg jobber selv hardt for å bli verdens beste og har et mål om å slå henne. Jeg vet det er mulig på gode dager, men jeg vet hvor sterk Marit er, sier Gjørvik-jenta, som selv har blitt omtalt som «den nye Bjørgen».

Tror Marit har mye mer å gå på

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tror Bjørgen har enda mer å gå på. Konkurrentene er herverd advart.

- Marits seier var forventet. Jeg gikk med Marit på andrerunden og tror hun kan gå enda litt fortere. Jeg tror Marit har et par gir til å gå på, sier Uhrenholdt Jacobsen til Dagbladet.

- Hvor sterkt er det å vinne i første renn etter comebacket?

- Det er bare Marit som klarer det, mener Heming-jenta.

Også Heidi Weng er imponert.

- Det er tydeligvis mulig å bli gravid, få barn og vinne igjen etterpå. Det er jo et godt tegn for oss andre, mener Weng.

- Hvis det er en unge som skal til...

Marthe Kristoffersen er også mektig imponert over 36-åringen fra Rognes.

- Jeg sa det allerede i høst at hvis Marit ville gå på Beitostølen, kom hun til å vinne. Jeg skjønner ikke hva den dama er laget av. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig. Hvis det er en unge som skal til, må jeg tenke meg om, sier Kristoffersen til Dagbladet.

- Vurderer du å få deg unge også?

- Haha, nei, jeg har nok med meg selv, svarer hun.

Marit Bjørgen derimot håndterer det meste. Neste helg er hun tilbake i verdenscupsirkuset i Kuusamo. Charlotte Kalla og resten av verdenseliten er advard: Langrennsdronninga er tilbake.

HER GJØR HUN COMEBACK: Marit Bjørgen gikk sitt første skirenn på 603 dager - og slo like godt alle konkurrentene i comebacket.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HER GJØR HUN COMEBACK: Marit Bjørgen gikk sitt første skirenn på 603 dager - og slo like godt alle konkurrentene i comebacket.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!