Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen vant i Holmenkollen

Bjørgen vant etter thrilleravslutning i Kollen

Det så lenge dårlig ut for Marit Bjørgen. Så satte hun inn en enorm sluttspurt.

SEIER: Marit Bjørgen kunne strekke armene i været etter en fantastisk innsats i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SEIER: Marit Bjørgen kunne strekke armene i været etter en fantastisk innsats i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det ble en svært spennende avslutning på tremila i Holmenkollen søndag.

Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen så ut til å være hektet av i pallkampen da det gjensto ti kilometer, men de to spiste inn litt og litt av forspranget til Charlotte Kalla, Jessica Diggins og Ragnhild Haga. Før den siste runden lå de bare 20 meter bak, etter å ha vært halvminuttet bak noen kilometer tidligere.

Dermed ble det en desperat kamp for å holde unna de siste kilometerne for de tre i tet. Bjørgen var imidlertid sterk, og med én kilometer igjen lå de fem samlet.

Over toppen på den siste bakken før stadion fikk Bjørgen flere meter ned til de andre, og inn mot oppløpet økte hun forspranget. Til slutt fikk hun gå uforstyrret over mållinja, og ble liggende helt utkjørt på bakken i målområdet.

- Dette hadde jeg ikke trodd underveis. Da jeg så at det var en mulighet, fikk jeg fart på beina. Jeg så at mine ski var mye bedre enn deres, og det måtte jeg utnytte. Jeg har en dieselmotor, så den trenger litt tid til å komme i gang, fortalte Bjørgen til NRK.

Diggins ble nummer to foran Haga, som tok den siste pallplassen. Kalla havnet på 4.-plass, mens Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fem.

Havnet bakpå fra start

Under tremila i OL for kort tid siden var Marit Bjørgen helt ustoppelig, og det var aldri tvil om at 37-åringen skulle ta gullet.

Søndag var det duket for en ny tremil for kvinnene, men denne gangen klarte ikke OL-dronninga å henge med i teten i begynnelsen av løpet.

I Holmenkollen ble satt høy fart fra start av, og blant annet Jessica Diggins, Charlotte Kalla og Krista Pärmäkoski førte an i tet.

Avgjørende skibytte

Flere av de norske hadde også en god dag på hjemmebane, og ved skibytte etter 13,3 kilometer var Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen med i en frontfirer med Diggins og Kalla.

Av de var det bare Uhrenholdt Jacobsen som valgt å bytte ski, og fire var blitt til tre.

Amerikanske Diggins virket å være i superform i Kollen, og det var hun som dro de to andre gjennom skogen på den neste rundene i Oslo. De tre i front så lenge ut til å ha et komfortabelt forsprang på over 30 sekunder til Uhrenholdt Jacobsen og Bjørgen, men i motsetning til de tre fremste, byttet de to jagende norske damene ski.

På de siste rundene ble forspranget redusert litt etter litt, og etter en thrilleravslutning var det Bjørgen som kunne juble høyest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling