Bjørgen vant i suveren stil

Knuste all motstand.

I SÆRKLASSE: Marit Bjørgen tok sin 43. seier i verdenscupen da hun gikk inn til seier i Otepää i dag, 32 sekunder foran nummer to. Foto: Michal Cizek, AFP/Scanpix
I SÆRKLASSE: Marit Bjørgen tok sin 43. seier i verdenscupen da hun gikk inn til seier i Otepää i dag, 32 sekunder foran nummer to. Foto: Michal Cizek, AFP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Marit Bjørgen tok en suveren seier på 10 kilometer klassisk i Otepää i Estland i dag. Dette var Bjørgens 43. seier i verdenscupen, og hun passerte dermed Bente Skari.

Bjørgen slo polske Justyna Kowalczyk med 32 sekunder.

Nå merker trønderjenta at forventningspresset fram mot VM virkelig drar seg til.

- Jeg har hatt en god sesong, og jeg merker at presset øker. Det er folk som snakker om at jeg kan ta seks gull, så presset er der. Jeg legger press på meg selv også, men selv om jeg har hatt en god sesong til nå er det ikke bare å stille i Kollen å vinne. Det er aldri lett og kommer til å bli hardt. Men jeg er i like god form som før jul, og jeg håper å bli enda bedre under VM, sier Bjørgen ifølge NTB.

Therese Johaug ble nummer tre, 41,6 sekunder bak Bjørgen. Johaug startet foran Bjørgen, og hang på lagvenninnen et stykke etter å ha blitt tatt igjen.

- Det er veldig moro å være tilbake på pallen. Jeg har stabilisert meg i toppen, og det gir inspirasjon til det som kommer, sier Johaug.

Vibeke Skofterud tok femteplassen bak finske Aino Kaisa Saarinen.

De tre andre norske jentene plasserte seg også blant de femten beste: Kristin Størmer Steira ble nummer 12, Marthe Kristoffersen nummer 13 og Marte Elden nummer 15.