BEST: Marit Bjørgen tok en ny seier på Beitostølen, men fikk overraskende hard kamp av Ragnhild Haga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEST: Marit Bjørgen tok en ny seier på Beitostølen, men fikk overraskende hard kamp av Ragnhild Haga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Marit Bjørgen vant 10 km fristil på Beitostølen

Bjørgen vant igjen da Haga utklasset de andre stjernene

Ragnhild Haga imponerte mest, men Marit Bjørgen vant nok en gang. Hagas positive utvikling gir nye utfordringer i OL-uttaket.

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen tok igjen Heidi Weng med et halvt minutt og jublet for en ny seier på Beitostølen på 10 kilometer fristil i dag.

- Det blir spennende å se hvordan nivået mitt er sammenlignet med for eksempel Charlotte Kalla. Vi får svaret til helga, sier Marit Bjørgen til NRK.

I helga venter nemlig verdenscupåpningen i Ruka i Kuusamo, hvor hjemmehåpet Krista Pärmäkoski også er en av de virkelig store utfordrerne. Denne måneden er det imidlertid Charlotte Kalla som har imponert aller mest, i tillegg til Bjørgen selv.

Rognes-jenta er definitivt i rute og virker å ha kommet lenger formmessig enn på samme tid i fjor, da Bjørgen åpnet sesongen noe varierende, før hun var uslåelig på distanserenn etter Tour de Ski.

Hagas utvikling

Men i dag var hun ikke like suveren som på fredag. Og litt overraskende var det Ragnhild Haga som var nærmest, bare 12,6 sekunder bak Bjørgen i mål.

- Marit var det ikke noe å gjøre med, men jeg er veldig godt fornøyd med andreplass, sier Haga til statskanalen.

Haga satte stjerner som Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen kraftig på plass. Weng kapret 3. plassen i ryggen på Bjørgen og dermed et halvminutt bak i sluttid.

- Ragnhild har tatt steg for steg både teknisk og fysisk. Jeg tror hun bli veldig sterk denne sesongen, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Kvinnekampen

Haga har vært litt i skyggen av sine lagvenniner på kvinnelandslaget, men fikk en solid opptur med 4. plass på tremila i Lahti-VM da Norge vant firedobbelt med Bjørgen, Weng og Jacobsen som topp tre.

I dag viste Haga at hun kan hamle opp også med disse og melder seg alvor på i kampen om å få representere Norge i vinter-OL i Pyeongchang.

Der blir kandidatene stadig flere. Norge kan bare velge fire kvinner til hver distanse. Det betyr at tre av de sju store, Marit Bjørgen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Maiken Caspersen Falla Kahthrine Harsem og Ragnhild Haga, må vrakes til hver OL-øvelse.

Det er med andre ord ikke bare på herresiden at norske medaljekandidater må se flere av OL-øvelsene fra sidelinjen.