Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgen vant prologen - røyk ut i kvartfinalen

- Det er min egen skyld.

UTE: Marit Bjørgenvar skuffet etter å ha rotet bort en god posisjon i kvartfinalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
UTE: Marit Bjørgenvar skuffet etter å ha rotet bort en god posisjon i kvartfinalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

KUUSAMO (Dagbladet): Marit Bjørgen så ut til å ha en veldig god dag under verdenscupåpninga i Kuusamo i dag. I prologen var hun best av alle, og skulle bare ta seg greit videre fra den første kvartfinalen.

Slik gikk det ikke.

Irriterende Katerina Smutna og Alena Prosjazkova passerte trønderen på oppløpet. Tredjeplass med en helt middels tid holdt ikke til å gå videre. Etter å ha røket ut, var den en skuffet Bjørgen som møtte pressen.

- Det er utrolig irriterende, jeg trodde jeg hadde kontroll. Jeg trodde det var meg og Kalla det handlet om. Jeg var uoppmerksom på oppløpet, og det kom noen jeg ikke var klar over at var det. Det er min egen feil, sier en skuffet Marit Bjørgen til Dagbladet.

Falt i finalen Totalt sju norske jenter gikk videre fra prologen til kvartfinalene. De røyk imidlertid ut én etter én, og da finalen skulle gå av stabelen var det bare Celine Brun-Lie som stod igjen av de norske.

Tyske Denise Herrmann gikk ifra de andre i starten av finalen.

Brun-Lie så ut til å ligge bak og spare krefter til den siste, sugende bakken, men gikk i stedet overende omtrent halvveis ut i løpet.

I bakken kom polske Justyna Kowalczyk for fullt. Hun kontrollerte inn til mål og vant greit. Randall tok andreplassen foran Herrmann. Russiske Sjapolova havnet på fjerde, mens Brun-Lie ikke havnet sist. Det gjorde Ingemarsdotter - Brun-Lie tok en finfin femteplass.