Bjørgen vant sesongåpningen

Bjørgen vant suverent: - Hun er helt rå

Knuste alle på Beitostølen.

SUVEREN: Marit Bjørgen vant i suveren stil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SUVEREN: Marit Bjørgen vant i suveren stil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Fredag er dagen langrennsentusiastene har ventet på: Langrennseliten sesongåpner på Beitostølen.

På forhånd var Marit Bjørgen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg favoritter, sett at det er de tre som har dominert både nasjonalt og internasjonalt de siste årene.

Og favorittene innfridde. Men Bjørgen var helt suveren. Hun vant med et helt halvminutt ned til Heidi Weng, og 40 sekunder ned til Østberg på tredjeplass.

Det var seier nummer 20 for Bjørgen på Beitostølen.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg tenkte jeg måtte jobbe meg opp i ryggen på Heidi, så skrudde hun opp farten. Da hørte jeg hun var nummer to, og da måtte jeg bare ligge bak der. Jeg er veldig fornøyd med å vinne i dag, sier Bjørgen til NRK.

- Hun er helt overlegen. Og det er hennes nivå som er toppen i verdenscupen. Men jeg meldte det før helga at hun ble hard å slå, og det blir hun nok resten av sesongen også. Det er mange sekunder, men samtidig har det kanskje vært verre før. Hun er helt rå, men ikke uslåelig, sier Østberg til NRK.

Kvinner, 10 km klassisk:

1) Marit Bjørgen, Rognes 29.30,9, 2) Heidi Weng, BUL 0.29,4 min. bak, 3) Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik 0.41,0, 4) Ragnhild Haga, Åsen 0.51,0, 5) Kathrine Harsem, Varden 1.08,1, 6) Astrid Øyre Slind, Oppdal 1.27,5, 7) Silje Theodorsen, Kvaløysletta1.36,3, 8) Thea Krokan Murud, Søre Ål 1.44,7, 9) Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum 1.54,3, 10) Anne Kjersti Kalvå, Lundamo 1.58,5. (NTB)

SLO FØLGE: Marit Bjørgen og Heidi Weng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLO FØLGE: Marit Bjørgen og Heidi Weng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Åpnet sterkt

Været var skiftende på Beitostølen i morgentimene, med snø og sol om hverandre. Det klarnet heldigvis opp til kvinnene skulle på startstreken. Da de beste dro ut fra startboksen kom det imidlertid noen kraftige vindkast i fjellet.

Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen åpnet som ventet knallsterkt, og sistnevnte tok en knapp ledelse på Østberg på de første 2.2 kilometerne. Heidi Weng var 17 sekunder bak på det tidspunktet.

Overraskelsen Anna Svendsen åpnet godt nok til en tredjeplass på 2.2 kilometer. Hun tapte underveis i løpet.

- Bjørgen er helt overlegen. Og det er hennes nivå som er toppen i verdenscupen. Men jeg meldte det før helga at hun ble hard å slå, og det blir hun nok resten av sesongen også. Det er mange sekunder, men samtidig har det kanskje vært verre før. Hun er helt rå, men ikke uslåelig, sier Østberg.

Weng på andreplass

Men det var Marit Bjørgen som ble dagens kvinne på Beitostølen. 37-åringen bare økte og økte, og viste at hun nok en gang befester sin posisjon som langrennsdronning.

Heidi Weng kviknet også til, og holdt følge med Bjørgen store deler av løpet. Weng endte altså på andreplass. Ingvild Flugstad Østberg endte 41 sekunder bak Bjørgen.

- En tredjeplass kjennes veldig godt, men det føles veldig vondt, for å si det sånn. Å komme i gang så sterkt, er jeg likevel godt fornøyd med. Men jeg kjente at jeg måtte jobbe med meg selv for å gå godt på ski. Jeg kjenner heldigvis at jeg har litt å gå på, sier Østberg.

Beitostølen-helga fortsetter med sprint på lørdag og 10 og 15 kilometer fri søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer