Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn på Beitostølen:

Bjørgen var nådeløs mot de andre jentene: - Det var vondt

Fikk kamp av Heidi Weng.

SEIER: Marit Bjørgen jubler etter seier i comebacket på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem
SEIER: Marit Bjørgen jubler etter seier i comebacket på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN / OSLO (Dagbladet): Dagens 10 km skøyting på Beitostølen ble en ren duell mellom Heidi Weng (25) og Marit Bjørgen (36).

Og det var Bjørgen som var sterkest - og vant sekundstriden mot lagvenninnen. Weng tok andreplassen, 11 sekunder bak. Ingvid Flugstad Østberg tok tredjeplassen, 28,2 sekunder bak.

- Det smakte godt! Det var vondt og det er jo mitt første skirenn på lenge. Det har vært kronglete, men jeg trener med laget og er i bra slag. Endelig! Det smakte godt, sier Bjørgen til NRK.

På spørsmål om hun noen gang var i tvil om hun kom tilbake, svarer Bjørgen:

- Jeg skal innrømme at tvilen har vært der. Jeg har vært sliten og lei, men har kommet meg gjennom det. De gode stundene har betydd mye. Jeg synes jeg gikk bra den første runden, men så ble det tyngre, sier Bjørgen.

Dette var også Bjørgens første ordentlige renn etter at hun ble mor for første gang i romjula i fjor.

GOD: Heidi Weng.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GOD: Heidi Weng.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

603 dager

Dagens 10 kilometer er dermed 603 dager etter hennes forrige renn: Det skjedde 27. mars 2015 i Harstad, og Bjørgen ble nummer tre.

I dag Bjørgen gikk ut med startnummer 47 - som den tredje siste kvinne. Videre fulgte Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Ved første passering, 2,2 km, var Bjørgen foran konkurrentene. Bjørgen passerte på 4:41,7. Weng var 3,5 sekunder bak.

- Bjørgen ser sterk ut, oppsummerte NRKs ekspert Fredrik Aukland.

- Bjørgen har hatt et langt opphold, men hun har samtidig enorm rutine, sier Aukland.

MED MARIUS: Marit Bjørgen vant kvinnenes 10 km fristil under Beitosprinten. Dette var hennes første renn etter at hun ble mor til Marius..   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MED MARIUS: Marit Bjørgen vant kvinnenes 10 km fristil under Beitosprinten. Dette var hennes første renn etter at hun ble mor til Marius.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Weng tok ledelsen

Ved 6 km var rollene snudd. Da var Heidi Weng 2,5 sekunder foran Bjørgen på andreplass - og det lå an til en jevn avslutning.

Bjørgen viste derimot styrke på slutten og vant 11 sekunder foran Weng. På tredjeplass kom Flugstad Østberg.

- Jeg åpnet litt friskere, for å ta innpå Marit. Men så ble jeg stiv. Det var kjipt, men jeg hadde ingen sjanse på slutten. Det var ikke så ille. Jeg har vel aldri åpnet så bra på Beito noensinne. Jeg er litt overrasket og går bedre på ski enn noen gang, sier Heidi Weng til NRK.

- Jeg hadde mer flyt i går. Det var ikke så gæli, dette. Jeg har jobbet mye med teknikk i år, sier Flugstad Østberg til NRK.

På 10 km klassisk i går var Ingvild Flugstad Østberg suveren.

Kvinner, 10 km fri teknikk:

1) Marit Bjørgen 24.40,3, 2) Heidi Weng 11,7 sekunder bak, 3) Ingvild Flugstad Østberg 28,2, 4) Astrid Uhrenholdt Jacobsen 29,9, 5) Kari Øyre Slind 32,8, 6) Silje Øyre Slind 50,3, 7) Ragnhild Haga 59,7, 8) Marthe Kristoffersen 1.17,5, 9) Alenka Cebasek, Slovenia 1.21,8, 10) Kathrine Harsem 1.26,9.

Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!