Bjørgen vil at Sveitser-Guri blir norsk landslagssjef

Imponert over Cologna-sjef Hetland. Følg langrennsjentenes pressekonferanse kl. 09.00.

(Dagbladet:) Guri Hetland tok over som sjef for det sveitsiske langrennslandslaget foran 2010/2011-sesongen. Den jobben synliggjøres best gjennom hva Dario Cologna får til i sporet.

Her kan du følge langrennsjentenes pressekonferanse direkte i vårt studio.

På lørdag fikk de siste års beste mannlige langrennsløper VM-gullet han manglet.

DRONNING PÅ VEI:   Marit Bjørgen har allerede tatt to gull i VM i Val di Fiemme. Cologna har ett. Guri Hetland har en finger med i spillet i alle tre triumfene.  Foto: Bjørn Langsem
DRONNING PÅ VEI: Marit Bjørgen har allerede tatt to gull i VM i Val di Fiemme. Cologna har ett. Guri Hetland har en finger med i spillet i alle tre triumfene. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Det imponerer den beste kvinnelige.

I et intervju med Adressa sier Marit Bjørgen - som selv har Hetland som sin personlige manager - at hun ønsker at 38-åringen blir sjef for det norske langrennslandslaget når Åge Skinstad gir seg.

- Absolutt, sier Bjørgen.

- Jeg er bare mektig imponert over det Guri gjør og den jobben hun har gjort med Dario. De hadde som mål å ta et VM-gull her i Val di Fiemme og det klarte de, fortsetter hun.

Åge Skinstads kontrakt varer ut vinteren 2014. Det gjør også avtalen Guri Hetland har med Sveits.

- Filosofien min er at veien blir til mens man går. Jeg trives kjempegodt i Sveits i den jobben jeg har nå, og akter i hvert fall å bli der frem til kontrakten min går ut etter OL. Jeg har ikke tenkt på hva jeg skal gjøre etter det, men det dukker sikkert opp noe spennende da også, sier Hetland til Adresseavisen.

SUKSESSRIK: Guri Hetland har vært sveitsisk landslagssjef i tre sesonger. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SUKSESSRIK: Guri Hetland har vært sveitsisk landslagssjef i tre sesonger. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer