Marit Bjørgen vil gå for storeslem

Bjørgen vil gå alt - det ønsker ikke treneren

Marit Bjørgen tror det er mulig å gå alle seks øvelsene.

STERK: Marit Bjørgen føler seg sterkere enn i fjor og vil gå samtlige øvelser i OL i Pyeongchang. Her legger hun grunnlaget på en elghufsøkt i alpinbakkene på Hafjell. Foto: Bjørn Langsem
STERK: Marit Bjørgen føler seg sterkere enn i fjor og vil gå samtlige øvelser i OL i Pyeongchang. Her legger hun grunnlaget på en elghufsøkt i alpinbakkene på Hafjell. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAFJELL (Dagbladet): Marit Bjørgen er i enda bedre form enn i fjor, føler seg sterk og trygg på egen form. Nå håper hun at hun får sjansen til å gå alle distansene i Pyeongchang i februar.

- Hvis jeg har den muligheten og er i god nok form til å kunne velge de distansene jeg vil, så har jeg et mål om å gå alle seks.

Heidi Weng er like klar i sin tale.

- Jeg går gjerne alt.

I tillegg utelukker ikke Ingvild Flugstad Østberg at hun vil gå alle øvelsene om formen er god nok.

Det gir trener Roar Hjelmeset en utfordring. Sprintstafetten kan bare to gå, og der har man i tillegg Maiken Caspersen Falla som en het kandidat for en plass. Helst ønsker ikke landslagssjefen at en utøver skal gå alle seks øvelsene.

- Ønsketenkningen vår er at ikke mange går alt. Det kan skje, det kan det, men vi håper å få disponert laget vårt på den måten at vi får ut det beste på de forskjellige plassene uten at for mange går alt.

Treneren innrømmer riktignok at et OL legger bedre til rette for at en utøver kan være med på alle seks øvelsene.

- I et OL, så tror jeg kanskje vi kan få en person som kan gå alt. Vi så at Heidi gjorde det i VM, men det blir veldig sjelden gjort og hun er vant til et veldig tøft løpsprogram. Det er sånn sett lettere her i OL, så det er ikke helt krise om det skjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer