Bjørgen viste muskler

Vant med 21 sekunder.

(Dagbladet.no): Marit Bjørgen viste seg fra sin sterkeste side på 10 kilometer klassisk på Beitostølen i dag. Hun lå sterkt an hele løpet og gikk til slutt inn til stor jubel, 21 sekunder foran Virpi Kuitunen.

- Det var et veldig bra løp. Jeg følte det gikk bra teknisk og fikk åpnet sterkt og klarte å holde tempoet, sa Bjørgen til NRK etter løpet. Allikevel er hun overrasket over at avstanden ned til Kuitunen ble såpass stor.

Tredjeplassen gikk til russiske Natalia Baranova Masalkina.

Hilde Gjermundshaug Pedersen tok en sterk fjerdeplass, 30,5 sekunder bak Bjørgen.

-Jeg er veldig fornøyd med dagen. Målet var å gå teknisk riktig og det gjorde jeg. Jeg hadde håpet på en plass blant de 10 beste, så jeg er veldig fornøyd med fjerde, men to sekunder unna tredjeplass er litt bittert.

Vibeke Skofterud endte til slutt på en 14. plass, mens Ella Gjømle tok en 17. plass.

USLÅELIG: Selv med masse trening i kroppen var Marit Bjørgen utilnærmelig i verdenscupåpningen over 10 kilometer på Beitostølen i formiddag. Hun slo nærmeste konkurrent med hele 21 sekunder. Foto: SCANPIX
USLÅELIG: Selv med masse trening i kroppen var Marit Bjørgen utilnærmelig i verdenscupåpningen over 10 kilometer på Beitostølen i formiddag. Hun slo nærmeste konkurrent med hele 21 sekunder. Foto: SCANPIX Vis mer
I OL-FORM: Bjørgen er sannsynligvis Norges sterkeste kort i kampen om edelt metall i Torino om 83 dager.