KONKURRERTE: Marit Bjørgen konkurrerte i rullestol på 1. etappe av kjendisstafetten under TineStafetten 2014 i dag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
KONKURRERTE: Marit Bjørgen konkurrerte i rullestol på 1. etappe av kjendisstafetten under TineStafetten 2014 i dag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

Bjørgen vraket som ankerkvinne

I formiddag.

Idrettstoppene fikk prøve seg i duell med funksjonshemmede utøvere da Tine-stafetten ble innledet på Bislett torsdag.

Marit Bjørgen og Margrethe Renstrøm prøvde seg i rullestol, mens Aleksander Aurdal og Kjetil Jansrud løp uten syn.

Bjørgen, som vanligvis er ankerkvinne når langrennsjentene går stafett, måtte ta til takke med førsteetappen for kjendislaget.

Aktivitetsdag Tine-stafetten er ikke en tradisjonell konkurranse, men en dag med fysisk aktivitet der arrangøren ønsker at alle skal ha mulighet til å delta.

Det ble markert med en stafett på Bislett stadion der kjendislaget møtte funksjonshemmede utøvere.

- Stolte - Tine-stafetten er for alle, likevel ser vi at for mange er terskelen for å delta i idrettskonkurranser høy. Vi er derfor veldig stolte over at flere av våre fremste utøvere ønsker å sette fokus på idrett og inkludering sammen med oss, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Gjennom 21 år har 1,3 millioner skoleelever deltatt i stafetten. I år sto 103 000 deltakere på startstreken i idrettsmønstringen for elever fra sjette- til niendeklasse.

(NTB)