Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen usikker på om hun fortsetter

Bjørgen vurderer skiframtida: - Er nesten så jeg skjemmes

Marit Bjørgen savner skiturer med sønnen Marius og vet ikke om hun fortsetter langrennssatsingen neste sesong.

VURDERER FRAMTIDA: Marit Bjørgen savner skiturer med sønnen Marius og vet ikke om hun går på en sesong til. Foto: Bildbyrån
VURDERER FRAMTIDA: Marit Bjørgen savner skiturer med sønnen Marius og vet ikke om hun går på en sesong til. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): Ingen kunne true Marit Bjørgen på den avsluttende etappen av minitouren. 38-åringen seilet inn til seier, med god margin ned til dagens beste løper Jessica Diggins. Amerikanerne fikk to løpere på pallen med Sadie Bjornsen som spurtslo Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen om tredjeplassen.

Bjørgen avsluttet verdenscupsesongen på best tenkelige måte, men etter løpet var det framtida til Bjørgen som var i fokus.

Bjørgen har ennå ikke bestemt seg for om hun fortsetter satsingen inn mot neste sesong. En av de viktigste faktorene er sønnen Marius på to år. Bjørgen savner mer familietid og sier at særlig det at sønnens skiturer i vinter har gått uten mamma er krevende.

- Jeg må innrømme at jeg ikke har fått noen skitur med ham i vinter, så det er jo nesten så jeg skjemmes av det. Men han har hatt skikurs i barnehagen hver torsdag så vi får se hva han har lært der, sier Bjørgen.

Bjørgen forteller at å være borte fra familien blir tøffere for hver sesong.

- Jeg synes det er tøffere enn hva det var i fjor. Nå har han klare meninger og sier det han mener. Samtidig har jeg vært innstilt på det og jeg vet at han har det veldig bra hjemme. Selv om han skriker når jeg drar er det glemt når jeg er ute av døra.

- Er det verre for deg enn for ham?

- Ja, jeg tror nok det. Jeg er borte hver helg og får ikke den tiden i helgene til å være sammen med ham og det savner jeg litt.

Vil ha med Bjørgen

For lagvenninnene har Bjørgen vært tilstedepå landslaget gjennom hele deres karrierer. De håper i det lengste at Bjørgen skal fortsette på landslaget også til VM i Seefeld neste sesong.

- Jeg håper hun skal fortsette i hvert fall ett år til. Hun får tenke litt på det og finne ut av det selv. Det er bare hun som vet hva det ender med. Jeg lever i troa på at hun tar ett år til, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Bjørgen ligger mellom 850 og 900 treningstimer i året og med Therese Johaugs inntreden i landslaget igjen fra neste sesong, heves trolig nivået ytterligere fra det som holdt til seier denne sesongen. Bjørgen må finne ut av om hun får den kabalen til å gå opp.

- Det er mye arbeid som skal legges ned. Man må være veldig strukturert, og det er det som er hovedfokus hver eneste dag i elleve måneder i alle fall. Jeg vet jo at hun har det ekstra utfordrende med Marius der og litt ekstra planer hun og familien må legge, sier Ragnhild Haga.

Også den dobbelte olympiske mesteren fra Pyeongchang håper å ha med Bjørgen videre i laget. Hun mener Bjørgen er den beste rollemodellen man kan ha i et lag.

- Hun er en trygghet å ha i laget, er rolig og det er vel nesten ikke en bedre rollemodell å ha i et lag enn hun. Alt har jo en slutt en dag, så om hun slutter nå eller seinere har vi i alle fall lært utrolig mye av hun som jeg tror vi tar med oss videre og lærer videre til de yngre som kommer opp. Hun skal ha en stor del av æren for den gode kulturen vi har i laget uansett.

Også utlendingene venter i spenning på Bjørgens avgjørelse. Jessica Diggins var nærmest å slå Bjørgen i sesongens avsluttende minitour, men håper hun fortsatt får konkurrere mot legenden.

- Det er så kult å konkurrere mot henne. Hun er en legende! Om hun ønsker å stoppe har jeg stor respekt for det, hun har hatt en fantastisk karriere og har en familie, så jeg forstår det. Om hun ønsker å fortsette er det utrolig, fordi det er gøy å konkurrere mot henne, lære av henne og forsøke å følge henne, sier Diggins.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!