Langrenn

Bjørgens beskjed om Northug: - Kan bety takk og farvel

Antyder at utfallet av sponsorforhandlinger kan gjøre 32-åringen forbannet. Kommer med råd om framtida.

STJERNER: Marit Bjørgen og Petter Northug har bidratt med mye moro i skisporet. Nå legger Bjørgen opp. Spørsmålet er hva som skjer med Northug. Her fra Falun-VM i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STJERNER: Marit Bjørgen og Petter Northug har bidratt med mye moro i skisporet. Nå legger Bjørgen opp. Spørsmålet er hva som skjer med Northug. Her fra Falun-VM i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det skapte overskrifter denne uka da det ble kjent at forhandlingene mellom Norges Skiforbund og Coop hadde strandet. Skiforbundet valgte å holde seg til Norgesgruppen og Spar som hovedsponsor, noe som vakte reaksjoner i Petter Northug-leiren.

Mange signaler tydet på at veien tilbake til landslaget ville blitt kortere for Northug med Coop som sponsor for skiforbundet. Nå må han eventuelt droppe sin private avtale. Spørsmålet er om dette er aktuelt for 32-åringen, som har vært en skygge av seg selv de to siste åra.

Skal Northug tilbake på landslaget, kan han ikke lenger ha en avtale med Coop. For Marit Bjørgen er det definitivt over på toppnivå. Spenningsmomentet er om hun får følge av Northug.

På spørsmål fra Adresseavisen – om det faktum at Coop er ute av bildet kan virke negativt for et Northug-comeback på landslaget – svarer hun:

- Du kjenner jo Petter, da. Du vet jo at han kan bli forbannet. Det kan jo irritere ham, og dermed bety takk og farvel til forbundet. Det kan være.

Råd

Hun har likevel er klart råd:

- Dersom det viktigste for ham er å komme tilbake og gå fort på ski, da bør han legge vekk alt det utenomsportslige, og heller ha fokus på å trene. Det hadde jeg gjort, og det er mitt råd til ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer