Mammaenes spesielle bånd

Bjørgens mammaråd reddet profilert idrettsmor. - Jeg er evig takknemlig, sier Randall

Marit Bjørgen gjør mer enn bare å vinne og støtte lagvenninnene. Hun hjelper også konkurrenter fra andre land. Langrennsmammaene står tett sammen.

TAR VARE PÅ ALLE: Marit Bjørgen passer på Marius, lagvenninnene og de utenlandske konkurrentene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR VARE PÅ ALLE: Marit Bjørgen passer på Marius, lagvenninnene og de utenlandske konkurrentene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO (Dagbladet): Marit Bjørgen vant i går sitt første verdenscuprenn etter at hun ble mor til Marius. Selv om finnene jublet mest for Iivo Niskanens seier og mange av utlendingene har vært nådeløse mot norsk langrenn i høst, var ikke Bjørgens seier upopulær i Finland.

Til det er respekten for stor. Tidenes mestvinnende kvinnelige vinterolympier hylles for mer enn bare de sportslige prestasjonene.

Da Bjørgen slet med tretthetsbrudd og belastningsskader etter at hun og Fred Børre Lundberg fikk Marius sammen, ga hun råd til blant annet Kikkan Randall.

Randalls takk

Den amerikanske langrennsprofilen, som i flere år var verdens beste sprinter, sto i likhet med Bjørgen, Aino-Kaisa Saarinen og Katja Visnar over forrige sesong fordi de alle skulle bli mødre.

- Marit og jeg har snakket en del sammen om dette. Vi sendte hverandre mange meldinger i sommer og har delt våre erfaringer om å være langrennsmødre. Jeg håper barna våre kan møtes snart, forteller Randall til Dagbladet.

Sprintesset har dratt stor nytte av Bjørgens råd.

- Vi har snakket mye om det å komme tilbake. Det er lett å bli overivrig. Bjørgen ba meg være forsiktig, etter hva hun erfarte og plagene hun hadde. Så jeg lyttet til det, og det har gått bra, forteller Randall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer