Bjørgens navn misbrukt på nettet

- Blir utnyttet, sier hun.

MERÅKER (Dagbladet): Nettsiden maritbjorgen.com innholder en samling med linker til en rekke dating-nettsider og andre nettsteder med seksuelt innhold.

Blant linkene man blir møtt med reklameres det blant annet med at «tusenvis av damer vil ha sex i dag, finn websidene som får deg til seng». Gjennom andre linker kan man se pornofilmer på nett.

- Utnyttet

Marit Bjørgen var ikke klar over at siden fantes før Dagbladet viste henne den i går.

- Dette viser hvor lite kontroll man har, man blir utnyttet, sier Bjørgen til Dagbladet.

Nettsida som utvilsomt knyttes til hennes navn er registert hos Chesterton Holdings i Los Angeles, men inneholder linker til flere norske nettsider og noe tekst på norsk.

- Mange bruker navnet mitt uten min kontroll, slår skidronninga fast.

Ingen bilder

MISBRUKT: Marit Bjørgens kjente navn blir utnyttet på et sex-nettsted. - Dette viser hvor lite kontroll man har, sier hun. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
MISBRUKT: Marit Bjørgens kjente navn blir utnyttet på et sex-nettsted. - Dette viser hvor lite kontroll man har, sier hun. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Det er er ville tilstander på internett, man blir utnytta og misbrukt, sier Marits medierådgiver Rolf Nereng som etterlyser et internasjonalt regelverk på området.

Den siste tiden har flere norske kjendiser opplevd å få lettkledde bilder av seg selv spredt på internett. Det vil ikke skje med Marit Bjørgen.

- Det finnes i hvert fall ingen bilder av meg. Da må de i så fall være manipulert, sier Marit.

Optimist

I går knuste hun all motstand på duathlon i ski-NM og en måned før VM, er hun svært fornøyd med hvor hun står formmessig.

- Jeg tror jeg har mulighet på alle VM-distansene, slår hun fast.

At Virpi Kuitunen, som har vært utilnærmelig ved flere anledninger denne sesongen, ble nummer fem i verdenscuprennet i Russland i går, er også oppløftende for Marit.

- Kanskje hun begynner å bli sliten, og har brukt mye krutt.

Bjørgens navn misbrukt på nettet