Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørgens ønske for «pensjonist­livet»: - Tipper jeg blir litt mer anonym enn jeg er nå

Marit Bjørgen håper karrierepunktumet gir henne mer ro. Det ser hun frem til.

BLE HYLLET: Marit Bjørgen mottok hyllesten og premie etter premie etter sitt aller siste løp under NM i Alta Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLE HYLLET: Marit Bjørgen mottok hyllesten og premie etter premie etter sitt aller siste løp under NM i Alta Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

ALTA (Dagbladet): Det endte med NM-sølv for Marit Bjørgen i hennes aller siste renn. Ragnhild Haga ble for sterk på tremila.

Etter at Dagbladet i går først meldte at Bjørgen kom til å legge opp etter dagens løp ble det en lang dag for Bjørgen med mange forpliktelser, blant annet halvannen times direktesending fra NRKs distriktskontor i Alta.

Bjørgen sa til den samlede pressen etter dagens renn at hun har fått svært mye oppmerksomhet det siste døgnet.

- Det har bare vært positive tilbakemeldinger, mange har takket for fine opplevelser. Det har vært veldig hyggelige meldinger, sier Bjørgen.

Vil ikke savne rampelyset

Dagens løp ble satt i skyggen av gårsdagens hendelser, også for Bjørgen selv, som etter all oppmerksomheten følte seg utladet.

- Man blir litt utladet. Det har vært mye følelser, men jeg har også vært veldig glad og fornøyd med avgjørelsen og hvordan ting har blitt etter at det ble offentliggjort, sier 38-åringen.

I «pensjonisttilværelsen» håper nå Bjørgen at fokuset på henne og familien blir mindre. Bjørgen håper å leve et mer anonymt liv.

- Ja, jeg håper på det. Jeg tror det er mulig, etter hvert som jeg trekker meg litt tilbake tipper jeg at jeg blir litt mer anonym enn jeg er nå.

- Du kommer ikke til å savne rampelyset?

- Nei, jeg gjør ikke det, sier Bjørgen med et smil.

Fikk laksetur og rein

Etter sitt aller siste renn var Bjørgen strålende fornøyd med opplevelsen hun hadde ute i løypa.

- Jeg synes det var utrolig artig å gå her, folk hadde stilt opp og lagd plakater hvor det stod «tusen takk, Marit». Det var en veldig fin måte å avslutte karrieren på.

Etter rennet ble Bjørgen hyllet på behørig vis. Lagvenninnene på landslaget tok henne i mot i mål med en stor gruppeklem og arrangøren kom med gave etter gave til skidronningen som blant annet fikk med seg 20 kvadratmeter skifersteiner, laksefisketur i Alta-elva og sin egen rein etter løpet.

Bjørgen lovet å komme tilbake og spøkte med at hun håpet å være tilbake med sønnen Marius om 20 år.

- Det var virkelig en fin måte å avslutte karrieren min på her i Alta. Jeg var her for 20 år siden også (NM, journ.anm.), så kanskje er jeg her om 20 år igjen med Marius. De er gode på å sette pris på folk og har laget en fantastisk folkefest og et fantastisk NM.

Etter løpet gikk turen direkte til flyplassen hvor Bjørgen skulle hjem til Marius og samboer Fred Børre Lundberg. Bjørgen fortalte at hun håpet å dele en flaske rødvin med samboeren i kveld.

- Kanskje jeg sovner sammen med Marius først, jeg er ganske sliten, sa tidenes beste skiløper før hun forsvant fra skiarenaen i Alta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling