Bjørgens søster: - Hun kommer til å bli en super mor

Men ingen søsterlige råd foreløpig.

(Dagbladet): I dag avslørte Marit Bjørgen (35) at hun og samboer Fred Børre Lundberg (45) venter barn. Termin er i desember, og Bjørgen kommer dermed ikke til å gå skirenn den kommende sesongen.

Lillesøstra, Kari Bjørgen, har selv to jenter på sju og to år. Da hun var gjest i Dagbladets VM-studio i vinter, fortalte hun at Marit Bjørgen mer enn gjerne tilbringer tid sammen med tantebarna. Hun omtalte også søsteren som en snill omsorgsperson, og la ikke skjul på at døtrene har tanta si rundt lillefingeren.

- Hun blir en super mor, slår Kari Bjørgen fast overfor Dagbladet.

Fire tantebarn Det var da hun var hjemme i Trøndelag for et par ukers tid siden, at Marit Bjørgen fortalte familien gladnyheten.

- Jeg ble bare kjempeglad, sier lillesøstra.

Kari Bjørgen har altså selv to barn. Også broren, Anders, har to barn. I NRK-serien «Verdens beste skijenter», som gikk på TV i vinter, fikk vi blant annet være med da Marit Bjørgen hentet tantebarna på skolen og tilbragte tid med dem da hun var hjemme i Rognes.

- Det er både stas for henne og for dem. De finner på mye rart sammen, og hun tar dem med seg mye ut. De sparker litt fotball, og liker generelt å gjøre aktive ting, sier Kari.

Råd Kari Bjørgen har altså vært gjennom to graviditeter, men noen søsterlige råd har hun foreløpig ikke gitt Marit.

- Det får hun finne ut av selv, ler Kari.

Hun fortsetter:

- Det kommer vel helst hvis hun blir dårlig i graviditeten, men hun er jo veldig frisk, sier lillesøsteren.

Marit Bjørgens mor, Kristin, skriver i en tekstmelding til Dagbladet at de er kjempeglade for at datteren venter barn. Det blir henne og mannen Olas femte barnebarn.