Bjørgens sponsor nektes adgang til Beitostølen

Skiforbundet liker ikke måten skidronninga profileres på.

NEKTES: Marit Bjørgens privatsponsor nektes adgang under den nasjonale åpninga på Beitostølen i helga. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NEKTES: Marit Bjørgens privatsponsor nektes adgang under den nasjonale åpninga på Beitostølen i helga. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På den omtalte traileren er det et ansiktsbilde av Bjørgen hvor hun viser fram en skihanske fra Craft.

Dette har hun i utgangspunktet full anledning til da hansker ikke omfattes av Skiforbundets avtale med klesleverandøren Bjørn Dæhlie.

Men på den samme traileren er det også et bilde av kombinertlandslaget, som Craft er hovedsponsor for, og den koblingen godtar ikke forbundet.

De definerer det da slik at Bjørgen settes i samme bås som kombinertgutta, og markedsfører hele Crafts kolleksjon, og altså ikke bare hanskene. Og det har hun ikke anledning til ifølge regelverket.

Avgjørelsen får salgs- og markedsdirektør i Craft Norge, Anders C. Bristøl, til å stusse.

Forundret - Vår oppfatning er at dette er godt innenfor regelverket, som gir oss lov til å profilere hanskene våre gjennom Marit Bjørgen, og vi er forundret over forbundets avgjørelse, sier Bristøl til Dagbladet.

I vår inngikk Craft en personlig avtale om å være Bjørgens klesleverandør. Omtrent samtidig overtok Bjørn Dæhlie som forbundets leverandør.

Det betyr at Bjørgen og alle de øvrige landslagsløperne bruker Dæhlie-tøy når de er på landslaget, men utenom sesongen og på private treninger, kan de bruke tøy fra sin egen leverandør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer