Bjørgens superspurt sikret 2. plass

Kuitunen vant Tour de Ski.

(Dagbladet.no): Marit Bjørgen håpet på et mirakel før dagens avsluttende fjelletappe i Tour de Ski. Rognes-jenta lå nesten to og et halvt minutt bak finske Virpi Kuitunen - men mente likevel det var mulig å hente opp.

- Jeg tror mye kan skje og skal love dere at det blir spennende søndag, sa Bjørgen.

Kuitunen var det ingenting å gjøre med - men spenning ble det nok av.

Noen hundre meter fra mål la Bjørgen bak både ukrainske Valentina Shevchenko og finske Saarinen. Bjørgen så stiv ut, men klarte likevel å mobilisere sine siste krefter. Først passerte hun Saarinen, og den slakke motbakken like før mål bykset hun også forbi den ukrainske jenta.

I mål ramlet Bjørgen utslitt på magen.

Etterpå fortalte hun at det ikke var noen problemer med pusten - men at melkesyra var tøff å takle.

- Jeg var ikke så andpusten, men ble stiv med en gang. Shevchenko og Neumannova tok meg igjen tidlig, jeg ville få fornuftig, og visste at det ville bli slakkere mot slutten. Da tråkket jeg til, og det var veldig godt å komme inn som nummer 2, sier Bjørgen til NRK.

Hun trodde målseilet var lenger ned i bakken - men det var det heldigvis ikke.

Bjørgens superspurt sikret 2. plass

- Jeg tenkte «herregud, hvordan skal jeg klare det?». Men det var bra mål ikke var lenger ned, jeg tok jo Shevchenko på slutten, så det var godt, sier hun.

Kristin Størmer Steira endte på 7. plass etter å ha vist imponerende utholdenhet i bakkene, mens Vibeke Skofterud på 9. plass i Tour de Ski.

Kine Beate Bjørnås ble nummer 17, Betty-Ann Bjerkreim Nilsen nummer 24 og Kristin Mürer Stemland nummer 28.