Bjørgens tredje strake seier

- I år er jeg bedre forberedt.

- I fjor var jeg ikke godt nok forberedt. I år er jeg bedre forberedt, sa Marit Bjørgen etter sin tredje seier på tre dager.

Bjørgen var storfavoritt på 5-kilometeren i klassisk stil, og hun sviktet ikke. Etter en skapelig åpning der hun så vidt ledet etter passerte 2 kilometer, slo hun knockout på resten mot slutten. På de siste 3 kilometer slo hun Vibeke Skofterud på annenplass med 14 sekunder.

- Jeg er godt fornøyd med tre seirer av tre mulige.

- Hvordan rangerer du dem?

- Lørdagens skøyterenn var det beste. Sprinten fredag kommer på annenplass. Da slo jeg fjorårets verdensmester. Det var bra. Så kommer rennet i dag (søndag) som også var bra.
Bedre
Bjørgen skrantet i starten på forrige sesongene. I tillegg slet hun med skyhøye krav på seg. Den kombinasjonen ble vanskelig å takle.

- Det ser er bedre ut foran denne sesongen. Kroppen er mye bedre enn på samme tid i fjor. I helga har jeg vært god. Gode resultater gir trygghet og selvtillit, mente hun etter sin tredje seier.

Søndagens seier var en kapasitetsseier. De fleste sekundene tok hun i den aller siste motbakken da motstanderne begynte å bli møre. Det sier sitt når en god løper som slovenske Petra Majdic bare ble nummer fire. Majdic er en av verdens beste på 5 kilometer klassisk.

Ved siden av Bjørgen da.


Solid
Landslagstrener Egil Kristiansen kunne ikke annet enn å si det helt åpenbare etter trippelseieren til norsk langrenns beste kvinnelige løper.

- En veldig bra helg av henne. Det sier seg selv når du vinner tre av tre renn. Tre seirer er kjempesolid og sier det meste, sa Kristiansen.

TRE AV TRE: Marit Bjørgen vant for tredje dag på rad på Beitostølen. Vibeke Skofterud (t.v.) og Terese Johaug kom på de neste plassene. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
TRE AV TRE: Marit Bjørgen vant for tredje dag på rad på Beitostølen. Vibeke Skofterud (t.v.) og Terese Johaug kom på de neste plassene. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Ungjenta Therese Johaug snek seg inn på tredjeplass, mellom Skofterud og Majdic.

Johaug, Skofterud og Bjørgen kan bli sterke norske kort under kommende helgs renn verdenscuprenn på Beitostølen.

Hvilke løpere som skal går rennene for Norge blir først offentliggjort mandag.

(NTB)