- Bjørkøy forlangte ni mill. over fem år

Derfor sa RBK nei.

• Dagbladet.no i går: Iversen ber RBK åpne lommeboka

Fredrikstad-spilleren John Anders Bjørkøy krevde femårskontrakt og en årslønn på 1,8 millioner kroner. Derfor ble han ikke RBK-spiller, skriver Adresseavisen.

Adresseavisen erfarer at FFK-kapteinen krevde i utgangspunktet en femårskontrakt og rundt 1,8 millioner i året for å skifte klubb. RBK tilbød ham først om lag halvparten av dette i grunnlønn - med muligheter for en pen bonus om han selv og RBK presterte godt.

Siden har partene nærmet seg hverandre, men altså ikke nok til at Bjørkøy var fornøyd.

Samme dag som Steffen Iversen gikk ut i Adresseavisen og etterlyste at RBK må endre lønnspolitikk for å klare å skaffe seg forsterkninger, takket FFK-kaptein John Anders Bjørkøy nei til å bli RBK-spiller fra 1. januar. Det etter forhandlinger som både handlet om det sportslige og lønn. Knut Torbjørn Eggen vil ikke endre lønnspolitikken.

- Når vi skal hente inn spillere kan vi ikke la oss styre av omgivelsene eller av at andre klubber har begynt å handle. De spillerne som kommer til RBK må stå i forhold til hvordan vi spiller, og hva vi har av spillere fra før, sier sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen.

(NTB)

FOR DYR FOR RBK: John Anders Bjørkøys lønnskrav ble for mye for Rosenborg, etter at klubben var enige om en kjøpssum på åtte mill. kroner. Foto: Scanpix
FOR DYR FOR RBK: John Anders Bjørkøys lønnskrav ble for mye for Rosenborg, etter at klubben var enige om en kjøpssum på åtte mill. kroner. Foto: Scanpix Vis mer