Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørkøy mister hele sesongen

Er svimmel og kan ikke lese. Odd slakter forbundet.

SLITER TUNGT: John Anders Bjørkøy sliter kraftig etter den kraftige smellen han ble påført av Abgar Barsom i fjor høst. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
SLITER TUNGT: John Anders Bjørkøy sliter kraftig etter den kraftige smellen han ble påført av Abgar Barsom i fjor høst. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Odd-spiller John Anders Bjørkøy (31) mister hele sesongen etter sjokktaklingen fra Abgar Barsom (32) i fjor høst. Nå angriper klubben Norges Fotballforbund.

Taklingen på Fredrikstad Stadion 19. oktober 2009 har fått et rystende utfall for midtbanespilleren med fire landskamper.

Det medisinske apparatet til Odd har jobbet ut ifra at Bjørkøy ville være klar igjen til sommeren. Nå trener han ikke i det hele tatt, og det viser seg at hele sesongen går i vasken.

- Han er mer skadet enn det vi trodde. Forsøkene på å få ham tilbake har vært mislykket. Vi må reversere hele prosessen, og starte på nytt, sier klubblege Ola Stamnes til Dagbladet.

SvimmelOdd-spilleren sliter med ettervirkningene av hjernerystelsen han pådro seg i taklingen fra Abgar Barsom. Han føler seg svimmel, og har problemer med synet og balansen.

Bare mindre anstrengelser fører til hodepine.

- Han sliter med konsentrasjonen. Det gjør at han heller ikke klarer å lese. Jeg vil karakterisere det som har skjedd som en svært alvorlig hendelse, sier Ola Stamnes.

Odd har koblet inn landslagslege Thor Einar Andersen - i et forsøk på å redde fotballkarrieren til Bjørkøy. Han kan tidligst trene i august eller september.

Odd meldte saken inn for Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund. Svaret kom i slutten av februar, og her ble Abgar Barsom frikjent.

Det sjokkerer Odd.

- Forferdelig signal- Bjørkøy ble utsatt for en karrieretruende takling. Her hadde Fotballforbundet en gyllen mulighet til å ta avstand. Å la Barsom gå fri er et forferdelig signal, sier Stamnes.

- Fotballforbundet har heller ikke vist interesse i ettertid. De kunne i det minste tatt en telefon til John Anders Bjørkøy. At de ikke har gjort det er både skuffende og litt skremmende, fortsetter legen.

- Jeg har også skrevet brev til forbundet om saken. Jeg har ikke fått svar. Det handler om en spiller som kanskje må slite med skader i lang tid framover. Men Fotballforbundet ignorerer dette.

Stamnes har vært Odd-lege i nærmere 20 år. Han har aldri sett en liknende takling mot hodet som det Bjørkøy opplevde.

- John Anders føler at han ikke har krefter til å ta kampen videre akkurat nå. Men han vil ta bladet fra munnen når han blir frisk.

KampsakSven Olav Larsen, leder i Doms- og sanksjonsutvalget, svarer slik på spørsmålet om hvorfor Abgar Barsom ble frikjent:

- Dommeren så taklingen. Vi har ikke hjemmel i lovverket til å overprøve skjønnet hans. Selv om hendelsen fikk alvorlige konsekvenser, åpner ikke lovverket for å gjøre noe i ettertid. Klubben hadde anledning til å anke saken, men gjorde det ikke.

Ola Stamnes sier:

- Vi må ta det vonde ved roten. Jeg har sett mange beinbrudd som ikke har fått varige konsekvenser. Men grisespill mot hodet må vi slå hardt ned på. Dette er en kampsak.

John Anders Bjørkøy svarte ikke på Dagbladets henvendelser i går kveld. Odd-legen sier at midtbanespilleren ønsker ro.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!