Bjørkøy mobbet av FFK-fansen

- Ekstra gøy for dem at jeg var der.

(Dagbladet.no): John Anders Bjørkøy forlot Fredrikstad til fordel for Lillestrøm foran sesongen.

- Det betyr også veldig mye for meg at jeg har tro på at LSK nok en gang skal hente hjem seriemesterskapet til Romerike og Åråsen, sa han da han ble presentert i gult og svart.

Etter fire serierunder ligger LSK helt nederst på tabellen. I går kveld satt Bjørkøy på tribunen da gamleklubben inntok tabelltoppen med 2-0-seier mot Glimt.

Slengte med leppa

Selvsagt fikk han høre det fra FFK-fansen.

- Det var nok ekstra morsomt for alle som så meg der, ettersom laget mitt ligger i andre enden av tabellen. Det var mange som fikk slengt litt med leppa, sier Bjørkøy til Dagbladet.no.

Men han tar det med et smil, og har ingen problemer med å unne Fredrikstad medgang.

- Dette er morsomt for laget og fansen, og om et annet lag skal ligge øverst på tabellen, er jeg glad for at det er Fredrikstad. Det er alltid gøy på kamp i Fredrikstad. Det er et voldsomt liv på stadion og byen står helt stille når det er kamp, sier Bjørkøy.

DEPPER I GULT: John Anders Bjørkøy og Simen Brenne (sittende) henger med hodet mellom LSK-trenerne Frode Grodås og Tom Nordlie etter 1-1 mot Molde hjemme på Åråsen søndag. I går var den tidligere FFK-duoen på plass da gamleklubben inntok tabelltoppen. Foto: Sara Johannessen, Scanpix
DEPPER I GULT: John Anders Bjørkøy og Simen Brenne (sittende) henger med hodet mellom LSK-trenerne Frode Grodås og Tom Nordlie etter 1-1 mot Molde hjemme på Åråsen søndag. I går var den tidligere FFK-duoen på plass da gamleklubben inntok tabelltoppen. Foto: Sara Johannessen, Scanpix Vis mer

Ikke aktuelt å angre 

Det var studiovert i Canal+ og speaker på Fredrikstad stadion, Dag Solheim, som anbefalte Dagbladet.no å ta en telefon til Bjørkøy.

- Sa han ikke at han skulle til Lillestrøm for å vinne noe? ertet den ihuga FFK-patrioten.

Bjørkøy bare ler av mobbingen.

- Lille Dag er nok høyt oppe nå, ja. Men jeg har absolutt ikke gitt opp troen på at vi vil ligge foran dem på tabellen til slutt.

Og han har ikke angret et sekund på at han skiftet beite.

- Det har ikke vært aktuelt, det er ikke aktuelt, og det kommer nok ikke til å bli aktuelt heller, sier Bjørkøy.

Han innrømmer at situasjonen i Lillestrøm er utfordrende, men sier han gleder seg til å ta fatt på nettopp den utfordringen.

Bjørkøy mobbet av FFK-fansen

I dag valgte Lillestrøm å droppe treninga. I stedet dro de til skogs og spilte paintball.

- Det var morsomt. Jeg ble skutt, men fikk også skutt en del på andre og fikk ut litt aggresjon, sier Bjørkøy.

Tøff motstand i vente

Han vil ikke kommentere debatten rundt LSKs treningsmengder ytterligere, men tror det var lurt å gjøre noe annet i dag.

- Du har tunge tider innimellom som fotballspiller. Nå er det en av dem. Og da får du ikke den energien som kommer gratis av å spille bra og vinne kamper. Da må man få den på andre måter, blant annet gjennom å gjøre morsomme ting som i dag.

Lillestrøm har plukket to poeng på fire kamper. I de tre neste venter Brann borte, Viking hjemme og Rosenborg borte. Kanskje ikke drømmekamper for et lag i motgang?

- Forhåpentligvis blir det morsomt, sier John Anders Bjørkøy.

GLAD I FREDRIKSTAD: Bjørkøy jubler for FFK-scoring i august i fjor. Han unner fortsatt gamleklubben suksess.