LANG VEI TILBAKE: John Anders Bjørkøy har vært ute av stand til å trene fotball etter den voldsomme smellen han ble påført av FFKs Abgar Barsom i fjor høst. I morgen gjør han comeback på Odd-trening etter 10 måneder på sidelinja.Foto: SCANPIX
LANG VEI TILBAKE: John Anders Bjørkøy har vært ute av stand til å trene fotball etter den voldsomme smellen han ble påført av FFKs Abgar Barsom i fjor høst. I morgen gjør han comeback på Odd-trening etter 10 måneder på sidelinja.Foto: SCANPIXVis mer

Bjørkøy tilbake på Odd-trening etter Barsom-smellen

Gjør comeback i morgen etter 10 måneder på sidelinja.

|||John Anders Bjørkøy har vært ute av spill i ti måneder, men torsdag er Odd Grenland-spilleren tilbake på treningsfeltet.

31-åringen pådro seg alvorlig skade da han ble rent i senk av Fredrikstads Abgar Barsom 19. oktober i fjor.

Først nå gir legene Bjørkøy grønt lys for å trene igjen.

- Han har trent alene lenge nå, og vi har vært på nippet til å ta han inn i kollektivet. Nå gjør vi det. I morgen trener han med laget igjen, sier Odd-lege Ola Stamnes til VG Nett.

Midtbanespilleren har slitt med ettervirkninger av hjernerystelsen han pådro seg etter at han ble taklet av Barsom. Svimmelhet samt problemer med syn og balanse har gjort hverdagen vanskelig.

- Selvfølgelig er dette gledelige nyheter! Vi er positive ettersom risikoen for tilbakefall er minimalisert. Vi skal passe på John Anders og dosere ham gradvis opp: Starte med et par ganger i uken, alt etter hvordan han reagerer, sier Stamnes.

Overfor Telemarksavisa er Bjørkøy forsiktig i uttalelsene om hvor involvert han blir i tiden framover.

- Det begynner i alle fall å nærme seg nå. Mer har jeg ikke lyst til å si før jeg faktisk er på treningsfeltet igjen, sa Bjørkøy tidligere i uken.

(NTB)