Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørn Dæhlie ble hardt straffet for å undervurdere Dagbladets OL-konge

- Jeg er helt lamslått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - JEG SLO DEG!!! Brølte «Kongen av OL», Dagbladet-journalist Asle Hansen, da han slo selveste Bjørn Dæhlie på en heller kort distanse.

På Dagbladet.no kan du i disse dager følge «Kongen av OL», som prøver å overbevise om at han er god nok for OL. I en av episodene får du se han spurtslå selveste Bjørn Dæhlie - tidenes mestvinnende vinterolympier sammen med Ole Einar Bjørndalen. De begge har tolv OL-medaljer. Dæhlie står med åtte gull.

Det var riktignok bare med noen få centimeter. Men Hansen spurtslo faktisk Bjørn Dæhlie. Dette førte til at hele episoden måtte skrives om.

I sjokk - Jeg er helt lamslått, dette hadde jeg ikke forventet. Jeg vet ikke hva som skjedde, sier Dæhlie.

Skikongen legger ikke skjul på hvor overrasket han ble over at den noe omfangsrike Hansen virkelig kunne sine saker i skisporet.

- Du kan jo gå på ski, du. Det hadde jeg aldri trodd. Du burde gjøre det mere, sier Dæhlie og foreslår at Dagbladets OL-konge deltar i flere renn.

- Jeg og Skinstad har en avtale om å sykle Birken på under fire timer, svarer «Kongen av OL» - som for øvrig jubler uhemmet.

Dæhlie legger til at han prøvde å strekke fram tåa - akkurat som han gjorde i VM i Falun i 1993 og vant jaktstarten foran Vladimir Smirnoff.

- Det gjorde jeg også! Jeg var først, det er ikke juks å strekke fram tåa, det er ikke det, sier «Kongen av OL».

Videofotograf Øistein Norum Monsen, som filmet duellen, er ikke i tvil om at dette er en genuin seier.

- På videoen ser man at Dæhlie tjuvstarter, men holder igjen så Asle Hansen kommer opp på siden. Men Hansen får opp farta og kommer raskere enn Dæhlie regner med. Midt i løpet slår Dæhlie over i full frekvens og spurter det han har, men er ikke rask nok til å matche farten til Hansen over målstreken. Et klassisk tilfelle av undervurdering.

Undervurdert Selvsagt har Bjørn Dæhlie lov til å være skuffet når han som gammel skikonge taper mot «Kongen av OL».

- Jeg trodde dette skulle være lett match. Jeg undervurderte deg. Kan noen si meg når dette skal på lufta, slik at jeg kan sende Vegard Ulvang til et sted der han ikke får se dette?

Dæhlie lurer likevel på hva som ville skjedd dersom de hadde gått en runde på 25 kilometer først, så spurtet.

- Jeg ville hengt meg på hjul, svarer Kongen av OL kjapt. Og i overkant selvsikkert.

Den aktuelle episoden ser du senere i serien Kongen av OL.

Hele Norges coronakart