Bjørn Dæhlie om stavkrangelen: - Vi har noe på gang

Tror floka vil løse seg.

TROR PÅ LØSNING: Bjørn Dæhlie tror stavfloka vil løse seg. Foto: NTB Scanpix
TROR PÅ LØSNING: Bjørn Dæhlie tror stavfloka vil løse seg. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Swix-sjef Ulf Bjerknes blåste ut på sin egen Facebook-side da han så at Therese Johaug stilte på startstreken i verdenscupåpningen med Swix-stropper på Bjørn Dæhlie-stavene hun går konkurranser med.

Det Bjerknes imidlertid reagerte mest på var at Johaug gikk med Swix-stropper som var maskert med tape på Beitostølen to uker tidligere. Dette ble oppdaget av service-mannskaper fra Swix.

Før denne sesongen byttet Therese Johaug stavmerke fra Swix til Bjørn Dæhlie.

Grunnen til at Johaug bytter ut stroppen på den nye Bjørn Dæhlie-staven, er ifølge manager Jørn Ernst at Bjørn Dæhlie ikke har klart å lage en optimal stropp for Johaugs hender.

Det synet deler Active Brands-sjefen Øystein Bråta, som forteller at de jobber på spreng med å lage en stropp som er god nok for Johaug. Active Brands, som eier varemerket Bjørn Dæhlie, la seg helt flat for kritikken fra konkurrenten i Swix.

Liten hånd Dagbladet møtte Bjørn Dæhlie selv da OL-ilden ble fraktet fra Athen til Oslo i går. Han kjente ikke til detaljene i saken.

- Jeg er ikke innviet i problemstillingen så jeg kan ikke uttale meg. Men jeg regner vel med at jenta har så liten hånd at hun kan ikke gå med standard reim, sier Dæhlie.

- Jeg regner med de fikser opp i det, kjapt, sier han videre.

- Er du med på produktutviklingen?

- På tekstil er jeg det, forsåvidt på staver også, men jeg har ikke.. Jeg har bare lest om den lille hånda hennes, sier Dæhlie.

Enkelt og løsbart På spørsmål om han syns det er dumt at navnet hans dras inn i konflikten, svarer han:

- Det der er enkelt og løsbart. Vi har noe på gang.

Johaug kommer til å fortsette å gå med Swix-stropper også i de kommende rennene, forteller manageren hennes.

- Hun kommer til å fortsette med det inntil Bjørn Dæhlie-stroppen er bedre. Det er ikke optimalt for Bjørn Dæhlie, men det var derfor Therese byttet staver før denne sesongen også, fordi Bjørn Dæhlie-stavene er bedre, sier Jørn Ernst.

Både Ernst og Therese selv lover at de aldri mer skal gjemme Swix-logoen på stroppene så lenge hun går med dem.