Bjørn Dæhlie tilgir TV2

Bjørn Dæhlie er fornøyd med at TV2 legger seg langflate og punger ut fem millioner for å rette opp skadene kanalen har påført ham og hans skikolleger gjennom «Rikets tilstand».

GARDERMOEN (Dagbladet): - De gjør et godt forsøk på å rette opp de feilene de har gjort. Og det er bra, det. Jeg vil si det er voksent gjort av TV2, sier Dæhlie til Dagbladet.

Den gamle skikongen var en av de utøverne som følte seg hardest rammet av dopingbeskyldningene som kom fram i «Rikets tilstand» for seks dager siden. Da ledelsen i Idrettsforbundet og Olympiatoppen satte seg ned for å forhandle med TV2, hadde Dæhlie på forhånd gitt beskjed om at han ikke ønsket å forfølge saken personlig.

Rettferdig

- Jeg hadde sagt til dem at jeg ikke ønsket å gå til noe privat søksmål mot TV2. Mine motiver er ikke økonomiske i denne saken. Jeg har vært opptatt av rettferdigheten, at det riktige skal komme fram. Dette handler jo bare om mitt rykte og renommé. Når de gjennomfører de tiltakene de er blitt enige om, så regner jeg med at denne saken er ute av verden, sier Dæhlie.

Personlig kommer han ikke til å jobbe for TV2 i nær framtid. «Gutta på tur»-programmene tar pause i ett år fra i høst.

- Det med «Gutta på tur» er en helt annen skål enn denne dopingsaken. Jeg har et arbeidsforhold med TV2, og min følelse for å fortsette med det har fått seg en kraftig støkk, humrer Dæhlie lakonisk.

- Dette går på lyst og humør, og de siste dagene har det dukket opp aspekter med å jobbe i en kommersiell kanal som gjør at jeg har fått et litt annet syn på det jeg driver med. Måtte jeg ta et valg i dag om å fortsette, så hadde det blitt «nei». Og det er helt uaktuelt å jobbe som ekspertkommentator for TV2-sporten, forklarer Dæhlie.

Vil diskutere

Men han utelukker ikke at tida vil lege sårene i forhold til Arne Hjeltnes og «Gutta på tur»-konseptet.

- Vi kommer sikkert til å diskutere hva vi kommer til å gjøre i framtida. Og det er faktisk mulig at vi gutta reiser på tur uten kamera. Jeg har faktisk lyst til å fortsette å jobbe med TV. «Gutta på tur» har gitt meg noen av de mest fantastiske og sterkeste øyeblikkene jeg har hatt i livet. Det er kameratskap og glede.

- Kan det være aktuelt å bytte kanal?

- Nei, det vil jeg ikke spekulere på nå.

Bare tapere

Mens Dæhlie tror dette forliket kommer til å ende med et bra resultat både for utøvere og norsk idrett, så var de norske idrettslederne atskillig mer skeptiske i går kveld.

- Vi hadde en veldig fin samtale under møtet. Vi fikk gjennomslag for det vi ønsket, men likevel er alle tapere, ikke minst utøverne, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

- Det er fortsatt gjort uopprettelig skade internasjonalt, men vi må gjøre det vi kan for å rette det opp.

Idrettspresident Kjell Kran frykter det vil kunne ødelegge for enkeltutøvere i vinter.

- Denne saken sitter i bakhodet deres, og den vil sitte der lenge. Det gjør at de mister fokus og kanskje blir lei, sier Kran.

Bjørn Dæhlie tror Thomas Alsgaard og Bente Skari, som var to av de utøverne som har reagert kraftigst over «Rikets tilstand», er proffe nok til å få saken på avstand.

- Jeg tror de kan få dette ut av hodet. Det eneste måtte være hvis de fikk veldig mye pes fra internasjonal presse, mener Dæhlie.

IKKE SUR: Bjørn Dæhlie setter døra på gløtt for «Gutta på tur», men vil ikke være ekspertkommentator for TV2 mer - noensinne.
HELT FLAT: TV2s sportssjef Bjørn Taalesen og TV2-sjef Kåre Valebrokk ga etter for alle krav i går. Likevel kostet de på seg et smil etterpå.