Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bjørn Einar burde vært spart for dette

Gaustad og Nordby tar alt ansvar for Kollen-bråket.

BURDE VÆRT SPART: Roar Gaustad og Torgeir Nordby påtar seg ansvaret for bråket etter at landslagshopper  Bjørn Einar Romøren prøvehoppet i Holmenkollen
før Anette Sagen foretok det offisielle åpningshoppet.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BURDE VÆRT SPART: Roar Gaustad og Torgeir Nordby påtar seg ansvaret for bråket etter at landslagshopper Bjørn Einar Romøren prøvehoppet i Holmenkollen før Anette Sagen foretok det offisielle åpningshoppet.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Bjørn Einar Romøren kjempet mot tårene da han sammen med sportssjef Clas Brede Bråthen møtte media til pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Hosle-hopperen er utestengt fra de to neste verdenscupkonkurransene etter at han var førstemann utfor den nye Holmenkollbakken under en testseanse tirsdag kveld.

Men det er ikke Romøren som skulle sittet der og tatt sin straff mener rennleder Torgeir Nordby og Kollenhopp-sjef Roar Gaustad, som organiserte tirsdagens prøvehopping.

De to påtar seg nå alt ansvar for at Romøren har havnet i denne situasjonen, samtidig som de er opprørte over den behandlingen verdensrekordholderen har fått i etterkant.

«På vegne av rennleder Torgeir Nordby og meg selv, ønsker vi å meddele at vi er fryktelig lei oss og opprørte over den behandlingen Bjørn Einar har fått etter testhoppingen i Holmenkollen. Dette er bare trist og vondt, og Bjørn Einar burde vært spart for dette. Torgeir og jeg tar det hele og fulle ansvar for at Bjørn Einar deltok i testhopping, og som man skjønner, beklager vi dette på det sterkeste. Som leder av Kollenhopp burde jeg aldri hatt ham i stallen som testhopper denne ettermiddagen. Da hadde Bjørn Einar aldri kommet i denne situasjonen.» skriver Gaustad i en pressemelding torsdag kveld.

Norges Skiforbund har varslet at forbundsstyret skal behandle saken i forhold til Gaustad og Nordby så snart som mulig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!