- Bjørn er fortsatt for stor

Espen Bjervig har staket seg fram til å bli Bjørn Dæhlies arvtaker i skisporet. - Bjørn er fortsatt en del nummer for stor for meg. Men ett sted må jeg jo begynne, sier langrenns- kometen til Dagbladet etter sin aller første verdenscupseier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den kom i Otepää i Estland i går og var av det suverene slaget. 40 sekunders luke til nærmeste konkurrent er rein knockout på 15 kilometer klassisk. Og et løp som tåler sammenlikningen med Bjørn Dæhlies største stunder på ski.

Det samme gjelder Espen Bjervigs lungekapasitet. Ifølge oksygentesterne ved Norges Idrettshøgskole har Bjervig en så kraftig belg at han setter måleinstrumentene ut av spill.

- Espen har en vanvittig kapasitet. Tester ved idrettshøyskolen har vist at oksygenopptaket er ekstremt, sier landslagstrener Pål Gunnar Mikkelsplass. Testresultater på mellom 82 og 85 er tett oppunder Dæhlies tall. Og de er i den ypperste verdensklasse.

- Joda, lungene fungerer bra. Jeg røyker ikke så mye, vet du, spøker Bjervig. - Men det er ikke nok til å gå fort på ski. Man trenger litt teknikk og styrke i tillegg.

Kan slå Dæhlie

Alt dette har utvilsomt 26-åringen fra Nøtterøy. Det merket både Mika Myllylä, Anders Bergstrøm, Sture Sivertsen og alle andre som prøvde å henge med på Bjervigs tempo i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer