Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørn går først

Bjørn Dæhlie (31) starter som den første av de seedede løperne på morgendagens tremil. - Dette trenger ikke være noe stort problem, sier Inge Andersen.

Bjørn Dæhlie starter først i den såkalte seedede gruppa. Denne gruppa begynner på startnummer 65, og slutter på nummer 84. Jo senere du starter i denne gruppa, jo mer vet du om hvordan dine argeste konkurrenter ligger an. Dette kan være en fordel for løperne som går ut sist. Vær og føreforhold spiller imidlertid også inn.

Ikke noe problem

Inge Andersen, sportssjef og landslagstrener for de norske jentene, var naturlig nok på lagledermøtet i dag. Han ser ikke noe stort problem med at Bjørn Dæhlie må starte som den første løperen i den seedede gruppa i morgendagens tremil.

- Bjørn Dæhlie gikk sitt beste løp da han gikk ut som nummer en av de seedede. Da tok han gull på 10-kilometeren i Trondheim, sier sportssjefen til Dagbladet :på nettet.

Bra slag

I dag har Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard testet glien på de mange skiparene sine, og meldingene fra den norske leiren er god.

- De er i bra slag begge to. Dessuten - hvis Dæhlie går bra, kan dette ha en psykologisk effekt på løperne lenger bak, sier Andersen. Han vil ikke tippe hvem som vinner i morra.

- Mange kan ta gullet: Botwinov (Østerrike), Dæhlie, Alsgaard, Hoffmann (Østerrike), Elofsson..., melder sportssjefen.

Morgendagen viser. 30-kilometeren starter klokka 09.30, og Dagbladet :på nettet kommer med fyldig dekning etter konkurransen.

Mikkelsplass frisk

Mennenes trener, Pål Gunnar Mikkelsplass, er kvitt lungebetennelsen han har slitt med den siste tida.

Den tidligere skiløperen kommer til Ramsau i kveld, og er klar for å hjelpe de norske gutta i mål i morgen, bekrefter Inge Andersen ovenfor Dagbladet i ettermiddag.

Slik starter nordmennene:

 • Bjørn Dæhlie nr. 65
 • Kristen Skjeldal nr. 67
 • Tor Arne Hetland nr. 70
 • Thomas Alsgaard nr.73

  Startrekkefølge for de norske jentene 15 km. friteknikk:
 • Tina Bay nr.25 (utenfor den seedede gruppa)
 • Elin Nilsen nr.35
 • May Helen Sorkmo nr. 45
 • Hilde G. Pedersen nr. 54 (gruppe 4)

  Dagbladet :på nettet kommer snart med hele startlista.
BJØRN TESTER GLI: Norges største gullhåp og skipetimeter testet skiene i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media