Bjørn Helge ber Gud om EM-plass

Istanbul er en by for mirakler, vet storebror John Arne.

TA`QALI (Dagbladet.no): Utgangspunktet for fotballonsdagen er klart: Norge må slå Malta på Malta for å ha noen sjanse til å komme til EM.

Men det er ikke nok. Samtidig må Tyrkia nemlig avgi poeng til Bosnia-Hercegovina på hjemmebane.

Det siste regnes som usannsynlig, fordi tyrkerne har alt og bosnierne ingenting å spille for. Minst en norsk spiller tyr derfor til hjelp fra oven.

- Tar det med i aftenbønnen
- Vi får gjøre vår jobb, og så får vi be til Gud om at Tyrkia avgir poeng, sier Bjørn Helge Riise til Dagbladet.no.

- Tror du på Gud?

- Ja, jeg gjør det. Jeg tar det vel med i aftenbønnen, at vi kvalifiserer oss, svarer Lillestrøm-spilleren.

Og skulle Gud by Norge på et fotballmirakel onsdag kveld, vil ikke det være første gang i Istanbul, hvor Tyrkia spiller sin kamp. Det vet Bjørn Helges storebror, John Arne.

- Nei, det har jo skjedd der før, det, smiler han, med tanke på mesterligafinalen som Liverpool snudde mot AC Milan to år tilbake i tid.

Ba Gud om cupfinale-suksess
Men om lillebror nå ber Gud om hjelp, er det ikke hver dag han ber Herren om tjenester på fotballbanen. Det er forbeholdt litt spesielle anledninger.

- Jeg gjør det i ny og ne, og jeg håper han hører på meg, forteller Riise.

Før cupfinalen mot FK Haugesund var forrige gang han ba til Gud i forbindelse med fotball.

- Jeg ba om at vi ville innfri, at vi ikke sviktet - og det gjorde vi jo ikke, sier spilleren som har vært synonym med landslagets opptur fram til lørdag.

På mange måter kan den sies å ha startet med Norges forrige møte med Malta. Da sto begge brødrene Riise til de grader i fokus.

Gjennombrudd ved siste Malta-møte
Sjøl om storebror John Arne scoret med en klassisk venstrebeinskanon, var det lillebror Bjørn Helge som stjal showet med intet mindre enn tre målgivende pasninger.

- Dette var kampen da jeg slo gjennom på landslaget. Siden da har jeg fått mye erfaring på kort tid - seinest gjennom nedturen nå på lørdag, sier Bjørn Helge Riise til Dagbladet.no.

- Det ble vel den første egentlige nedturen hans med landslaget. Da jobbet han som vanlig hardt, men fikk ikke helt tak på Emre. Men han vil reise seg raskt etter dette, tror en stolt storebror John Arne.

I morgen kan de likevel ikke gjøre mer enn å sørge for å vinne sin kamp samt håpe på - og be om - at Tyrkia ikke gjør det samme.

NEDTUR: Lørdagens bitre tap for Tyrkia ble Bjørn Helge Riises første egentlige nedtur med det norske landslaget. Særlig slet han med Emre Belözoglu (t.h.), som her sender ballen i mål bak Håkon Opdal. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
NEDTUR: Lørdagens bitre tap for Tyrkia ble Bjørn Helge Riises første egentlige nedtur med det norske landslaget. Særlig slet han med Emre Belözoglu (t.h.), som her sender ballen i mål bak Håkon Opdal. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer
Bjørn Helge ber Gud om EM-plass
Bjørn Helge ber Gud om EM-plass
<B>BRØDRE:</B> Bjørn Helge (t.v.) og John Arne Riise har opplevd store øyeblikk sammen som landslagsspillere. Aller morsomt var det kanskje mot Malta da Bjørn Helge slo tre målgivende og John Arne scoret et flott mål. I morgen venter Malta igjen ...