PÅ BENKEN: Bjørn Helge Riise kom fra sykehuset til trening på tirsdag. I kveld starter han på benken mot Juventus, varsler Roy Hodgson. Foto: Andrew Winning, Reuters/Scanpix
PÅ BENKEN: Bjørn Helge Riise kom fra sykehuset til trening på tirsdag. I kveld starter han på benken mot Juventus, varsler Roy Hodgson. Foto: Andrew Winning, Reuters/ScanpixVis mer

- Bjørn Helge gikk ned 2,5 kilo

Storebror Riise forteller om lillebrors skittur til Italia i forrige uke.

||| • Følg Fulham - Juventus i fotballstudio fra klokka 19.00

ROMA (Dagbladet): - Bjørn Helge er knallhard. Han kom ut av sykehuset tirsdag og trente lett allerede dagen etter. Det er overraskende. Vi har en rekke skadde spillere og folk som ikke kan delta i europaligaen. Derfor starter han på benken, sier manager Roy Hodgson til Fulhams egen hjemmeside før åttedelsfinalen i Europa League hjemme på Craven Cottage i kveld.

40 i feberStorebror John Arne Riise (29) kan fortelle en historie om at det koster å være knallhard kar. Forrige torsdag var han nemlig på telefonen med lillebroren noen timer før Fulham møtte Juventus i Europa League-oppgjøret i Torino.
 
- Han var på hotellrommet og fortalte at han hadde 40 i feber, og det rant begge veier. Det var helt sykt. Alt han spiste og drakk gikk rett ut igjen. Han gikk ned 2,5 kilo på to-tre dager, forteller storebror til Dagbladet.

På sykehusEtter en søvnløs natt ble Riise og svenske David Elm, som også var syk, kjørt i egen bil til flyplassen utenfor Torino dagen derpå 3-1-tapet mot Den gamle dame.

Duoen ble naturlig nok — og til alle andre passasjerers glede - plassert bakerst i flyet på vei tilbake til London.

- Etter at de landet ble de ført til en losje som klubbeieren Mohammed  Al-Fayed har på flyplassen før det kom en bil og hentet dem. Deretter bar det videre til sykehus der han fikk intravenøst i tre dager. Tredje dagen klarte han å holde på maten, forteller John Arne Riise.

- Jobber steinhardtDagbladet møtte Giallorossi-spilleren i Roma tidligere i dag. 29-åringen legger ikke skjul på at han er stolt av den tre år yngre lillebroren som ikke alltid har hatt det like enkelt i skyggen av den mer berømte storebroren.

- Bjørn Helge jobber steinhardt, skryter Riise.